Publikavimo data: 2025-08-19
Naminė mielinė duona
Labai paprastas ir greitas receptas.
Žingsnis 1
Visus miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir mieles (po 0,5 arbatinio šaukštelio).
Žingsnis 2
Įpilkite šilto vandens (pusę puodelio).
Žingsnis 3
Užminkykite minkštą tešlą, jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
Žingsnis 4
Ištepkite dubenį aliejumi ir sudėkite į jį paruoštą tešlą.
Žingsnis 5
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių šiltoje vietoje.
Žingsnis 6
Po 30 minučių tešlą išminkykite, sudėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos, suformuokite būsimą duoną ir peiliu padarykite negilius įpjovimus.
Žingsnis 7
Palikite dar 20 minučių, uždengę puodeliu arba maistine plėvele.
Žingsnis 8
Po 20 minučių aptepkite pienu (ne per daug, kad pienas nenutekėtų ant kepimo skardos) ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180-200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo trukmė 20 minučių.
Žingsnis 9
Atvėsinkite. Gero apetito!
Kategorijos