Naminė mielinė duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminė mielinė duona

Labai paprastas ir greitas receptas.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
50 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Naminė mielinė duona Žingsnis 1
Visus miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, cukrų ir mieles (po 0,5 arbatinio šaukštelio).

Žingsnis 2

Naminė mielinė duona Žingsnis 2
Įpilkite šilto vandens (pusę puodelio).

Žingsnis 3

Naminė mielinė duona Žingsnis 3
Užminkykite minkštą tešlą, jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.

Žingsnis 4

Naminė mielinė duona Žingsnis 4
Ištepkite dubenį aliejumi ir sudėkite į jį paruoštą tešlą.

Žingsnis 5

Naminė mielinė duona Žingsnis 5
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių šiltoje vietoje.

Žingsnis 6

Naminė mielinė duona Žingsnis 6
Po 30 minučių tešlą išminkykite, sudėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos, suformuokite būsimą duoną ir peiliu padarykite negilius įpjovimus.

Žingsnis 7

Naminė mielinė duona Žingsnis 7
Palikite dar 20 minučių, uždengę puodeliu arba maistine plėvele.

Žingsnis 8

Naminė mielinė duona Žingsnis 8
Po 20 minučių aptepkite pienu (ne per daug, kad pienas nenutekėtų ant kepimo skardos) ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180-200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo trukmė 20 minučių.

Žingsnis 9

Naminė mielinė duona Žingsnis 9
Atvėsinkite. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos