Naminė pieno duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminė pieno duona

Duona gaunasi labai skani, o ją paruošti paprasta ir greita.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
244 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Naminė pieno duona Žingsnis 1
Į dubenį supilkite pašildytą pieną, suberkite supresuotas mieles, išmaišykite, kad mielės visiškai ištirptų piene.

Žingsnis 2

Naminė pieno duona Žingsnis 2
Įberkite žiupsnelį druskos ir žiupsnelį cukraus, palaipsniui suberkite miltus, išmaišykite, tešla turi būti tiršta.

Žingsnis 3

Naminė pieno duona Žingsnis 3
Uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug 20-30 minučių.

Žingsnis 4

Naminė pieno duona Žingsnis 4
Kai tešla pakils, galite formuoti duoną, ji gali būti bet kokios formos, apvali ar pailga. Ant kepimo skardos išklokite nelimpančiu kilimėliu, sudėkite tešlą, suformuokite ją, jei norite, galite pabarstyti sezamo sėklomis. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20-30 minučių.

Žingsnis 5

Naminė pieno duona Žingsnis 5
Paruoštą duoną uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite pailsėti apie 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos