Publikavimo data: 2024-06-22
Naminė pufų duona
Tai mano mamos naminės duonos receptas, mūsų šeimoje dėl kepimo būdo keptuvėje ji vadinama "sausa pyška".
Žingsnis 1
Į šiltą pieno ir vandens mišinį suberkite druską, cukrų, ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite, suberkite mieles, dar kartą išmaišykite ir suberkite persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą, palikite gerai pakilti, padalykite į 4-5 dalis, iškočiokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu. Vieną rutuliuką iškočiokite kočėlu į keptuvės dydžio apskritimą.
Žingsnis 2
Geriausia ketaus keptuvė su dangčiu, sudėkite tešlą į sausą keptuvę, laisvai uždenkite dangčiu su tarpeliu, palikite 20 minučių pakilti. Kepkite ant viryklės ant silpnos ugnies 20-25 minutes iš vienos pusės, 20 - iš kitos. Paruoštą sluoksniuotą tešlą suvyniokite į švarų rankšluostį ir palikite atvėsti.
Kategorijos