Naminė pufų duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Naminė pufų duona

Tai mano mamos naminės duonos receptas, mūsų šeimoje dėl kepimo būdo keptuvėje ji vadinama "sausa pyška".
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
252 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Naminė pufų duona Žingsnis 1
Į šiltą pieno ir vandens mišinį suberkite druską, cukrų, ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite, suberkite mieles, dar kartą išmaišykite ir suberkite persijotus miltus. Užminkykite minkštą tešlą, palikite gerai pakilti, padalykite į 4-5 dalis, iškočiokite rutuliukus, uždenkite rankšluosčiu. Vieną rutuliuką iškočiokite kočėlu į keptuvės dydžio apskritimą.

Žingsnis 2

Naminė pufų duona Žingsnis 2
Geriausia ketaus keptuvė su dangčiu, sudėkite tešlą į sausą keptuvę, laisvai uždenkite dangčiu su tarpeliu, palikite 20 minučių pakilti. Kepkite ant viryklės ant silpnos ugnies 20-25 minutes iš vienos pusės, 20 - iš kitos. Paruoštą sluoksniuotą tešlą suvyniokite į švarų rankšluostį ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos