Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje

Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje būna kvapni ir minkšta. Tokia duona yra puiki alternatyva klasikinei viso grūdo duonai. Be to, kad kukurūzų miltuose nėra glitimo, jie taip pat yra gana lengvai virškinami. Duona iš jo gaunama šilto gelsvo atspalvio, švelnesnio skonio ir subtilios struktūros. Ji labiau primena desertą, tačiau taip pat puikiai tinka prie sriubų ir karštųjų patiekalų.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
227 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (38 bal.)

Žingsnis 1

Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiek tiek pašildykite kefyrą. Į jį suberkite sodą ir išmaišykite. Giliame puode sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įpilkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus, įmuškite kiaušinį. Supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite duoną. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Duonos formą ištepkite likusiu saulėgrąžų aliejumi. Tešlą paskleiskite ant formos. Kepkite 30 minučių. Dantų krapštuku arba iešmeliu patikrinkite, ar kepinys iškepęs. Išimkite duoną iš formos, suvyniokite į rankšluostį ir palikite atvėsti. Sviestą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos