Publikavimo data: 2025-08-19
Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje
Naminė ruginė duona su kukurūzų miltais orkaitėje būna kvapni ir minkšta. Tokia duona yra puiki alternatyva klasikinei viso grūdo duonai. Be to, kad kukurūzų miltuose nėra glitimo, jie taip pat yra gana lengvai virškinami. Duona iš jo gaunama šilto gelsvo atspalvio, švelnesnio skonio ir subtilios struktūros. Ji labiau primena desertą, tačiau taip pat puikiai tinka prie sriubų ir karštųjų patiekalų.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Šiek tiek pašildykite kefyrą. Į jį suberkite sodą ir išmaišykite. Giliame puode sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Įpilkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus, įmuškite kiaušinį. Supilkite kefyrą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite duoną. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Duonos formą ištepkite likusiu saulėgrąžų aliejumi. Tešlą paskleiskite ant formos. Kepkite 30 minučių. Dantų krapštuku arba iešmeliu patikrinkite, ar kepinys iškepęs. Išimkite duoną iš formos, suvyniokite į rankšluostį ir palikite atvėsti. Sviestą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Kategorijos