Publikavimo data: 2025-08-20
Naminės alyvuogės su dešrelėmis
Olivier salotos populiarios nuo XVIII a. pabaigos. Jas sukūrė prancūzų virėjas Lucienas Olivjė, tuomet vadovavęs Maskvos restoranui "Ermitažas". Ikirevoliucinėje Rusijoje pagrindinis salotų ingredientas buvo tetervinas. Šiais laikais salotos ruošiamos įvairiai: su paukštiena, mėsa, žuvimi. Naminės alyvuogės yra šventinis patiekalas, gaminamas pagal tradicinį receptą iš turimų produktų. Jį sudaro dešrelės, virtos bulvės ir morkos, kiaušiniai ir marinuoti agurkai, pagardinti majonezu.
Žingsnis 1
Paimkite puodą, supilkite vandenį, įberkite druskos ir sudėkite nuplautas bulves bei morkas. Virkite ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 2
Į atskirą puodą įpilkite vandens ir į jį įmeskite nuplautus vištų kiaušinius. Užvirkite ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Nuluptą svogūną, raugintus agurkus ir virtas morkas supjaustykite mažais maždaug vienodo dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Virtas bulves ir dešreles supjaustykite nedideliais tokio pat dydžio kubeliais kaip morkas ir agurkus.
Žingsnis 5
Atvėsinkite virtus kiaušinius šaltame vandenyje, tada nulupkite lukštus. Kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 6
Sudėkite visus ingredientus į indą, sudėkite konservuotus žaliuosius žirnelius, majonezą ir viską gerai išmaišykite.
Kategorijos