Publikavimo data: 2025-08-19
Naminės kalakutienos dešrelės
Jei negalite atsisakyti naudoti pusgaminių, pabandykite juos pasigaminti patys. Naminės kalakutienos dešrelės pavers jūsų patiekalus ne tik skaniais, bet ir dietiniais. Kalakutienos filė turi daug baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Norint paįvairinti skonį, į faršą galima įmaišyti tarkuoto sūrio ir smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių. Dešrelėms patogiai formuoti galima naudoti kepimo maišelius.
Žingsnis 1
Paruoškite kalakutą. Supjaustytą kalakutieną užpilkite šaltu pienu ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite maltinukus. Išmirkytus gabalėlius pertrinkite per mėsmalę. Tada sudėkite manų kruopas, česnaką, druską, juoduosius pipirus, rūkytą papriką ir gerai išmaišykite. Maltinukai turi būti ne per tiršti.
Žingsnis 3
Suformuokite dešreles. Tam paimkite konditerinį maišelį ir atsargiai perkelkite į jį paruoštą faršą. Tada išspauskite ją storomis juostelėmis ant kepimo maišelio gabalėlių. Tvirtai suvyniokite faršą, suformuodami vienodo storio dešreles. Kraštus susukite ir suriškite virvele. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 4
Išvirkite dešreles. Sudėkite dešrelių puseles į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant viryklės. Virkite iki 10 minučių, kol išvirs.
Kategorijos