Naminės kreminės dešrelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Naminės kreminės dešrelės

Pagal šį receptą gaminamos dešrelės, panašios į parduotuvėje pirktas dešreles, tačiau jos yra natūralios, daug skanesnės ir jomis galima saugiai maitinti vaikus.
Gaminimo laikas
1140 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
247 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 1
Kiaulieną 3 kartus pertrinkite per mėsmalę ir vieną kartą per blenderį. Masės konsistencija turi būti panaši į vientisą masę. Atšaldykite faršą šaldytuve, galite net šiek tiek užšaldyti. Tai būtina, kad maltiniuose atsirastų skaidulų.

Žingsnis 2

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 2
Į šaldytą maltą mėsą suberkite prieskonius, valgomąją druską, nitritinę druską ir manų kruopas. Kruopščiai ir greitai išmaišykite.

Žingsnis 3

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 3
Supilkite džiovintą pieną ir kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 4

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 4
Perkelkite į šaldytuvą 8-10 valandų, prieš tai uždengę dangčiu arba maistine plėvele.

Žingsnis 5

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 5
Įdėkite žarną į stiklinę vandens 30 minučių. Išimkite faršą iš šaldytuvo, paruoškite mėsmalę: įdėkite specialų priedą, skirtą dešrelėms įdaryti. Antgalį patepkite augaliniu aliejumi. Ant antgalio uždėkite žarną, palikdami 3 cm galą. Neužriškite jos iš karto, pro ją turi išeiti oras.

Žingsnis 6

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 6
Atsargiai įjunkite mėsmalę ir pripildykite ją maltos mėsos, stumkite ją specialiu prietaisu, kai tik malta mėsa pradės užpildyti žarną, reikia išleisti likusį orą ir ją užrišti. Tam galite naudoti siūlą arba surišti pačią žarną.

Žingsnis 7

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 7
Lėtai ranka ištraukite žarną iš antgalio, kai jis pripildomas maltos mėsos. Svarbu: žarnos įdaras neturi būti per daug įtemptas, kitaip surišant ji plyš. Jis turi išlaikyti formą, nebūti kietas ar minkštas. Pritrūkus maltos mėsos arba žarnų, kitą didžiulės dešros galą reikia surišti taip pat, kaip ir pirmąjį.

Žingsnis 8

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 8
Iš kepimo maišelio išimkite virvę arba raištelius. Dešrą suriškite kas 10-15 cm. Toks bus dešrelių ilgis. Palikite 4-6 val. kambario temperatūroje, kad sukietėtų.

Žingsnis 9

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 9
Dešreles dėkite į 60 laipsnių temperatūros orkaitę valandai, tada padidinkite temperatūrą iki 90 laipsnių ir palikite dar 2 valandoms.

Žingsnis 10

Naminės kreminės dešrelės Žingsnis 10
Praėjus laikui, perkelkite namines dešreles į šaltą vietą. Temperatūros skirtumas turi būti staigus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
jautienos vakarienė, kiaulienos vakarienė, receptų knyga, namų receptai, jūsų receptai, naminės dešros ir dešrelės, vakarienė, pietūs, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos patiekalai, antrieji kursai

Kategorijos