Pagal šį receptą gaminamos dešrelės, panašios į parduotuvėje pirktas dešreles, tačiau jos yra natūralios, daug skanesnės ir jomis galima saugiai maitinti vaikus.
Žingsnis 1
Kiaulieną 3 kartus pertrinkite per mėsmalę ir vieną kartą per blenderį. Masės konsistencija turi būti panaši į vientisą masę. Atšaldykite faršą šaldytuve, galite net šiek tiek užšaldyti. Tai būtina, kad maltiniuose atsirastų skaidulų.
Žingsnis 2
Į šaldytą maltą mėsą suberkite prieskonius, valgomąją druską, nitritinę druską ir manų kruopas. Kruopščiai ir greitai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite džiovintą pieną ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 4
Perkelkite į šaldytuvą 8-10 valandų, prieš tai uždengę dangčiu arba maistine plėvele.
Žingsnis 5
Įdėkite žarną į stiklinę vandens 30 minučių. Išimkite faršą iš šaldytuvo, paruoškite mėsmalę: įdėkite specialų priedą, skirtą dešrelėms įdaryti. Antgalį patepkite augaliniu aliejumi. Ant antgalio uždėkite žarną, palikdami 3 cm galą. Neužriškite jos iš karto, pro ją turi išeiti oras.
Žingsnis 6
Atsargiai įjunkite mėsmalę ir pripildykite ją maltos mėsos, stumkite ją specialiu prietaisu, kai tik malta mėsa pradės užpildyti žarną, reikia išleisti likusį orą ir ją užrišti. Tam galite naudoti siūlą arba surišti pačią žarną.
Žingsnis 7
Lėtai ranka ištraukite žarną iš antgalio, kai jis pripildomas maltos mėsos. Svarbu: žarnos įdaras neturi būti per daug įtemptas, kitaip surišant ji plyš. Jis turi išlaikyti formą, nebūti kietas ar minkštas. Pritrūkus maltos mėsos arba žarnų, kitą didžiulės dešros galą reikia surišti taip pat, kaip ir pirmąjį.
Žingsnis 8
Iš kepimo maišelio išimkite virvę arba raištelius. Dešrą suriškite kas 10-15 cm. Toks bus dešrelių ilgis. Palikite 4-6 val. kambario temperatūroje, kad sukietėtų.
Žingsnis 9
Dešreles dėkite į 60 laipsnių temperatūros orkaitę valandai, tada padidinkite temperatūrą iki 90 laipsnių ir palikite dar 2 valandoms.
Žingsnis 10
Praėjus laikui, perkelkite namines dešreles į šaltą vietą. Temperatūros skirtumas turi būti staigus.