Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai
Eklerai - prancūziškas desertas, kurio forma - pailgas ir erdvus pyragas iš choux tešlos su kremu viduje. Šį gardų pyragą išrado XIX a. prancūzų virėja Marie-Antoine Carême. Paruošti eklerus namuose gana paprasta. Svarbiausia yra pagaminti tinkamą tešlą - blizgančią, pakankamai tirštą, ne miglotą. Kad pyragėliai būtų lengvi ir tuščiaviduriai viduje, kepkite juos iškart po tešlos užminkymo. Dar viena paslaptis - leiskite paruoštiems eklerams šiek tiek atvėsti atidengtoje orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, įdėkite sviesto. Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite. Palaipsniui supilkite miltus, nenustodami maišyti. Tešlą minkykite dar 1-1,5 minutės. Tada atvėsinkite iki 35-37 laipsnių Celsijaus temperatūros. Po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite eklerus. Naudodami konditerinį peiliuką, iškepkite eklerus ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite eklerus, vienoje vietoje pradurkite.
Žingsnis 3
Kol eklerai kepa, paruoškite kremą. Puode sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną, miltus ir vanilę. Kruopščiai išmaišykite. Nuolat maišydami užvirinkite. Tada atvėsinkite, sudėkite suminkštintą sviestą ir išplakite.
Kategorijos