Naminiai eklerai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Naminiai eklerai

Eklerai - prancūziškas desertas, kurio forma - pailgas ir erdvus pyragas iš choux tešlos su kremu viduje. Šį gardų pyragą išrado XIX a. prancūzų virėja Marie-Antoine Carême. Paruošti eklerus namuose gana paprasta. Svarbiausia yra pagaminti tinkamą tešlą - blizgančią, pakankamai tirštą, ne miglotą. Kad pyragėliai būtų lengvi ir tuščiaviduriai viduje, kepkite juos iškart po tešlos užminkymo. Dar viena paslaptis - leiskite paruoštiems eklerams šiek tiek atvėsti atidengtoje orkaitėje.
Gaminimo laikas
93 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai eklerai Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos, įdėkite sviesto. Nuolat maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite. Palaipsniui supilkite miltus, nenustodami maišyti. Tešlą minkykite dar 1-1,5 minutės. Tada atvėsinkite iki 35-37 laipsnių Celsijaus temperatūros. Po vieną įmuškite kiaušinius. Išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminiai eklerai Žingsnis 2
Iškepkite eklerus. Naudodami konditerinį peiliuką, iškepkite eklerus ant riebalais išteptos kepimo skardos. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite eklerus, vienoje vietoje pradurkite.

Žingsnis 3

Naminiai eklerai Žingsnis 3
Kol eklerai kepa, paruoškite kremą. Puode sumaišykite kiaušinius su cukrumi. Supilkite pieną, miltus ir vanilę. Kruopščiai išmaišykite. Nuolat maišydami užvirinkite. Tada atvėsinkite, sudėkite suminkštintą sviestą ir išplakite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos