Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai su ledais
Klasikinis eklerų receptas įrašytas kiekvienos namų šeimininkės kulinarijos knygoje. Jį galima paįvairinti įvairiais įdarais. Pabandykite gaminti kreminius pyragaičius su ledais ir švelniu šokolado padažu - gausite gardų vėsinantį desertą. Ruošiant tešlą namuose, teisinga ją visiškai atvėsinti ir tik tada po vieną įmušti kiaušinius ir plakti iki vientisos konsistencijos. Vadovaukitės nesudėtingomis instrukcijomis žingsnis po žingsnio ir pradėkite kepti desertą.
Žingsnis 1
Pagaminkite paprastą choux tešlą. Ant vidutinės ugnies užvirinkite vandenį ir aliejų. Įberkite druskos ir išmaišykite. Pamažu suberkite miltus, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Nuimkite nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite. Įmuškite kiaušinius ir po vieną įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 2
Paruoškite naminius eklerus. Perkelkite tešlą į konditerinį maišelį ir suformuokite mažas juosteles ant kepimo skardos. Dėkite pyragėlius į orkaitę ir kepkite, kol taps auksinės spalvos, apie 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite šokoladinį padažą. Šokoladą susmulkinkite blenderiu iki smulkių gabalėlių. Grietinėlę, kukurūzų sirupą ir cukrų supilkite į puodą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami užvirinkite. Karštą grietinėlės mišinį supilkite į maišytuvą su šokoladu, įmaišykite vanilę ir sviestą. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Įdarykite eklerus. Perpjaukite eklerus išilgai pusiau ir užpildykite juos nedideliu kiekiu ledų. Taip pripildykite visus pyragaičius.
Kategorijos