Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai su sviestiniu kremu
Eklerai - gana kaloringas, bet nepaprastai skanus desertas. Pamirškite dietas ir pasigaminkite naminių eklerų su sviesto kremu ir kondensuotu pienu. Klasikinį eklerų receptą sudaro keli etapai: tešlos gaminimas ir kepimas, pyragaičių paruošimas ir įdarymas kremu, jų aptepimas glajumi. Laikydamiesi žingsnis po žingsnio algoritmo, eklerus galite pasigaminti namuose - tai gana paprastas ir daug laiko nereikalaujantis procesas.
Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir įdėkite sviesto. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Tada supilkite miltus ir mentele išmaišykite, kad miltai užvirtų ir susijungtų į vientisą gumulą be miltų gumulėlių. Nukelkite puodą nuo ugnies ir po vieną įmuškite vištų kiaušinius, maišydami, kol tešla taps vientisa.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragėlius. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir įspauskite batonėlius ant kepimo skardos. Dėkite eklerus į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes, tada, neatidarydami durelių, išjunkite orkaitę ir palikite skardą 10-15 minučių. Eklerai turi būti parudavę ir sausi, viduje tuščiaviduriai, o juos palietus turi pasigirsti duslus garsas. Leiskite pyragaičiams atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir išsukite iki purios masės. Toliau plakant po truputį supilkite kondensuotą pieną ir galiausiai suberkite vanilinį cukrų.
Žingsnis 4
Įdarykite eklerus kremu. Atvėsusius eklerus perpjaukite per pusę ir užpildykite kremu.
Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Nedideliame puode sumaišykite pieną, kakavos miltelius ir cukraus pudrą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Išmaišykite ir virkite 1-2 minutes. Glajaus konsistencija turi priminti ištirpintą šokoladą. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Apšlakstykite eklerus glajumi ir patiekite.
Kategorijos