Naminiai eklerai su sviestiniu kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Naminiai eklerai su sviestiniu kremu

Eklerai - gana kaloringas, bet nepaprastai skanus desertas. Pamirškite dietas ir pasigaminkite naminių eklerų su sviesto kremu ir kondensuotu pienu. Klasikinį eklerų receptą sudaro keli etapai: tešlos gaminimas ir kepimas, pyragaičių paruošimas ir įdarymas kremu, jų aptepimas glajumi. Laikydamiesi žingsnis po žingsnio algoritmo, eklerus galite pasigaminti namuose - tai gana paprastas ir daug laiko nereikalaujantis procesas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
266 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
27 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.61/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 1
Paruoškite choux tešlą. Į puodą supilkite vandenį, įberkite žiupsnelį druskos ir įdėkite sviesto. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Tada supilkite miltus ir mentele išmaišykite, kad miltai užvirtų ir susijungtų į vientisą gumulą be miltų gumulėlių. Nukelkite puodą nuo ugnies ir po vieną įmuškite vištų kiaušinius, maišydami, kol tešla taps vientisa.

Žingsnis 2

Naminiai eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite pyragėlius. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir įspauskite batonėlius ant kepimo skardos. Dėkite eklerus į įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes, tada, neatidarydami durelių, išjunkite orkaitę ir palikite skardą 10-15 minučių. Eklerai turi būti parudavę ir sausi, viduje tuščiaviduriai, o juos palietus turi pasigirsti duslus garsas. Leiskite pyragaičiams atvėsti.

Žingsnis 3

Naminiai eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 3
Paruoškite grietinėlę. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą ir išsukite iki purios masės. Toliau plakant po truputį supilkite kondensuotą pieną ir galiausiai suberkite vanilinį cukrų.

Žingsnis 4

Naminiai eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 4
Įdarykite eklerus kremu. Atvėsusius eklerus perpjaukite per pusę ir užpildykite kremu.

Žingsnis 5

Naminiai eklerai su sviestiniu kremu Žingsnis 5
Paruoškite glajų. Nedideliame puode sumaišykite pieną, kakavos miltelius ir cukraus pudrą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Išmaišykite ir virkite 1-2 minutes. Glajaus konsistencija turi priminti ištirpintą šokoladą. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Apšlakstykite eklerus glajumi ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos