Publikavimo data: 2024-05-20
Naminiai eklerai su varškės kremu
Pagal šį receptą namuose galite pasigaminti desertą, kuris bus ir skanus, ir maistingas. Klasikiniame eklerų recepte įdaras gaminamas iš kremo, tačiau čia siūloma gaminti varškės įdarą. Tai paprasta, lengva ir pavyksta - nerauginta pagal skonį kreminė tešla puikiai dera su varške. Teisingas deserto gaminimo algoritmas žingsnis po žingsnio apima choux tešlos ruošimą, kepimą ir eklerų įdarą.
Žingsnis 1
Užminkykite eklerams skirtą tešlą. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite sviesto kubelius, šiek tiek druskos ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, supilkite visus miltus ir pradėkite intensyviai maišyti. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam šiek tiek atvėsti. Į tešlą griežtai įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną kartą minkydami iki vientisos masės. Paruošta tešla turi būti vidutinio tirštumo ir laikytis šaukštu.
Žingsnis 2
Paruoškite eklerus. Tešlą sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo skardos suformuokite 5-7 cm ilgio eklerus, palikdami tarp jų pakankamai vietos, nes kepant tešla gerokai padidės. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepkite dar 20 minučių. Orkaitės dureles laikykite uždarytas, kad eklerai nenusėstų.
Žingsnis 3
Paruoškite varškės kremą. Išplakite grietinėlę iki vientisų putų. Pabaigoje suberkite pusę cukraus pudros ir išmaišykite. Varškę pertrinkite per smulkų sietelį, tada sumaišykite su likusiu cukraus pudra. Grietinėlę įmaišykite į varškę.
Žingsnis 4
Įdarykite eklerus varškės kremu. Kiekvieno eklerų šone padarykite nedidelius įpjovimus ir užpildykite juos varškės kremu.
Kategorijos