Naminiai kalakutienos paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Naminiai kalakutienos paplotėliai

Pirožki - skanus ir visų mėgstamas patiekalas, turintis seną istoriją, klasikinis sovietinio maitinimo ir namų ruošos patiekalas. Jie žinomi visame pasaulyje ir beveik visur laikomi tradiciniais, nors ir skirtingais pavadinimais. Tačiau dauguma šiuolaikinių šeimininkių mano, kad pirožki yra varginantis ir sudėtingas patiekalas. O veltui mūsų nesudėtingas kalakutienos pyragėlių receptas neužims daug laiko, o rezultatas patiks visiems.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
207 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.16/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminiai kalakutienos paplotėliai Žingsnis 1
Sausas mieles užpilkite šiltu vandeniu ir įberkite žiupsnelį cukraus. Išmaišykite ir palikite porą minučių pastovėti šiltoje vietoje, kol mielės atgis. Pieną pakaitinkite iki kambario temperatūros. Mieles, pieną, kiaušinį ir grietinę supilkite į persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Žingsnis 2

Naminiai kalakutienos paplotėliai Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi ir kepkite, kol apskrus. Virtą kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į svogūnus, minutę patroškinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pridėkite prie kalakutienos ir svogūnų.

Žingsnis 3

Naminiai kalakutienos paplotėliai Žingsnis 3
Švelniai išminkykite tešlą ir padalykite ją į 12 vienodų dalių, iš jų iškočiokite rutulį. Padėkite po servetėle ir po vieną iškočiokite. Su kočėlu iškočiokite į 12 cm skersmens sluoksnį, perpjaukite per pusę. Į kiekvieną pusę dėkite po šaukštą įdaro ir suformuokite du trikampius paplotėlius. Šakute galite padaryti įdubimus išilgai siūlės.

Žingsnis 4

Naminiai kalakutienos paplotėliai Žingsnis 4
Paruoštus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos ir palikite 10 minučių pakilti. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą 180 °C orkaitę ir kepkite 40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo įmuškite kiaušinį ir konditeriniu šepetėliu patepkite pyragėlių paviršių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos