Publikavimo data: 2024-06-15
Naminiai kalakutienos paplotėliai
Pirožki - skanus ir visų mėgstamas patiekalas, turintis seną istoriją, klasikinis sovietinio maitinimo ir namų ruošos patiekalas. Jie žinomi visame pasaulyje ir beveik visur laikomi tradiciniais, nors ir skirtingais pavadinimais. Tačiau dauguma šiuolaikinių šeimininkių mano, kad pirožki yra varginantis ir sudėtingas patiekalas. O veltui mūsų nesudėtingas kalakutienos pyragėlių receptas neužims daug laiko, o rezultatas patiks visiems.
Žingsnis 1
Sausas mieles užpilkite šiltu vandeniu ir įberkite žiupsnelį cukraus. Išmaišykite ir palikite porą minučių pastovėti šiltoje vietoje, kol mielės atgis. Pieną pakaitinkite iki kambario temperatūros. Mieles, pieną, kiaušinį ir grietinę supilkite į persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Paruoštą svogūną supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į keptuvę su įkaitintu saulėgrąžų aliejumi ir kepkite, kol apskrus. Virtą kalakutienos filė supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į svogūnus, minutę patroškinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir pridėkite prie kalakutienos ir svogūnų.
Žingsnis 3
Švelniai išminkykite tešlą ir padalykite ją į 12 vienodų dalių, iš jų iškočiokite rutulį. Padėkite po servetėle ir po vieną iškočiokite. Su kočėlu iškočiokite į 12 cm skersmens sluoksnį, perpjaukite per pusę. Į kiekvieną pusę dėkite po šaukštą įdaro ir suformuokite du trikampius paplotėlius. Šakute galite padaryti įdubimus išilgai siūlės.
Žingsnis 4
Paruoštus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos ir palikite 10 minučių pakilti. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą 180 °C orkaitę ir kepkite 40 minučių. Likus 5 minutėms iki kepimo įmuškite kiaušinį ir konditeriniu šepetėliu patepkite pyragėlių paviršių.
Kategorijos