Publikavimo data: 2025-08-18
Naminiai makaronai, kad sriuba būtų aromatinga
Gaminant naminius makaronus prireiks daugiau laiko ir pastangų nei perkant gatavus parduotuvėje, bet patikėkite, verta. Sriuba su jais gaunasi skani ir aromatinga.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: miltus išsijokite ant stalo, padarykite piltuvėlį, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir 3/4 puodelio vandens. Užminkykite tešlą. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 2
Plonai iškočiokite, supjaustykite 4-5 cm pločio juostelėmis, sudėkite jas vieną ant kitos ir smulkiai supjaustykite. Makaronus per naktį išdžiovinkite ant atviro paviršiaus.
Žingsnis 3
Paruoškite sriubą: išvirkite vištienos arba mėsos sultinį, į verdantį sultinį sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir virkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas, troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Supilkite makaronus, išmaišykite ir virkite ne ilgiau kaip minutę. Išjunkite ugnį ir palikite 20 minučių pastovėti.
Kategorijos