Publikavimo data: 2024-06-22
Naminiai obuolių pyragai
Pirožki yra garsus patiekalas, kuris iš karto asocijuojasi su močiute, šiluma, meile. Šiuos pyragėlius kepti išmokė ir mano močiutė, todėl jos garbei noriu parašyti šį receptą. Jie gaunasi nepaprastai skanūs, apetitiški, rudi. Tikiuosi, kad šie pyragaičiai patiks visiems.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite (bet neužvirkite), sumaišykite su mielėmis.
Žingsnis 2
Sudėkite kiaušinius, ištirpintą sviestą ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite miltus ir išmaišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Mišinį uždenkite ir palikite šiltoje, sausoje vietoje 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Kai tešla pakils, suformuokite rutuliukus. Kepimo indą ištepkite aliejumi.
Žingsnis 5
Sumaišykite obuolių skilteles su cukrumi.
Žingsnis 6
Tešlos rutuliuke padarykite duobutę, į ją įdėkite 1 arbatinį šaukštelį obuolių ir cukraus mišinio ir iš tešlos iškočiokite valties formos pyragą. Pyragėlių viršų patepkite sviestu.
Žingsnis 7
Dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170-180 °C temperatūros. Kepkite 20-30 minučių. Stebėkite, kad plutelė nesudegtų.
Kategorijos