Publikavimo data: 2024-09-21
Naminis abchaziškas achašas
Abchazijos achash, kaip rodo pavadinimas, yra tradicinis Abchazijos virtuvės patiekalas - sūrus mielinis pyragas, įdarytas sūriu Adygėjos sūriu. Šis patiekalas labai populiarus dėl patogios plokštainio formos ir įdomaus skonių derinio.
Žingsnis 1
Ruošiant nepermatomą mišinį, į pieną įmaišykite cukrų ir pusę puodelio miltų, įsitikinkite, kad masė yra vientisa. Į mišinį suberkite sausas mieles ir palikite 15 minučių fermentuotis.
Žingsnis 2
Likusius miltus sumaišykite su druska, įmuškite kiaušinį, įpilkite 100 g aliejaus ir įmaišykite mieles. Užminkykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir apie valandą palaikykite šiltai. Praėjus šiam laikui, išminkykite tešlą ir palikite ją pastovėti dar 20 minučių.
Žingsnis 3
Sutarkuokite "Adygea" sūrį ir sudėkite į tinkamą gilų dubenį. Įdėkite smulkiai sutarkuotą česnako skiltelę ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Pakilusią tešlą padalykite į nedidelius rutuliukus, iš viso apie 19. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į plokštainį, į vidurį dėkite įdaro ir kraštus užlenkite.
Žingsnis 5
Apverskite plokštainį siūle žemyn ir švelniai prispauskite jį delnu, kad gautųsi tarsi plokštainis. Tą patį padarykite su visais tešlos rutuliukais.
Žingsnis 6
Tortilijas lengvai apibarstykite miltais ir sudėkite ant kepimo skardos. Įdėkite kepimo skardą į 250 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių.
Kategorijos