Naminis abchaziškas achašas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Naminis abchaziškas achašas

Abchazijos achash, kaip rodo pavadinimas, yra tradicinis Abchazijos virtuvės patiekalas - sūrus mielinis pyragas, įdarytas sūriu Adygėjos sūriu. Šis patiekalas labai populiarus dėl patogios plokštainio formos ir įdomaus skonių derinio.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
279 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminis abchaziškas achašas Žingsnis 1
Ruošiant nepermatomą mišinį, į pieną įmaišykite cukrų ir pusę puodelio miltų, įsitikinkite, kad masė yra vientisa. Į mišinį suberkite sausas mieles ir palikite 15 minučių fermentuotis.

Žingsnis 2

Naminis abchaziškas achašas Žingsnis 2
Likusius miltus sumaišykite su druska, įmuškite kiaušinį, įpilkite 100 g aliejaus ir įmaišykite mieles. Užminkykite elastingą tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir apie valandą palaikykite šiltai. Praėjus šiam laikui, išminkykite tešlą ir palikite ją pastovėti dar 20 minučių.

Žingsnis 3

Naminis abchaziškas achašas Žingsnis 3
Sutarkuokite "Adygea" sūrį ir sudėkite į tinkamą gilų dubenį. Įdėkite smulkiai sutarkuotą česnako skiltelę ir druskos pagal skonį.

Žingsnis 4

Naminis abchaziškas achašas Žingsnis 4
Pakilusią tešlą padalykite į nedidelius rutuliukus, iš viso apie 19. Kiekvieną rutuliuką iškočiokite į plokštainį, į vidurį dėkite įdaro ir kraštus užlenkite.

Žingsnis 5

Naminis abchaziškas achašas Žingsnis 5
Apverskite plokštainį siūle žemyn ir švelniai prispauskite jį delnu, kad gautųsi tarsi plokštainis. Tą patį padarykite su visais tešlos rutuliukais.

Žingsnis 6

Naminis abchaziškas achašas Žingsnis 6
Tortilijas lengvai apibarstykite miltais ir sudėkite ant kepimo skardos. Įdėkite kepimo skardą į 250 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos