Publikavimo data: 2025-08-17
Naminis braškių alus
Daugelis žmonių mėgsta klasikinių ledų skonį, tačiau ne visi ryžtasi gaminti šį desertą patys. Ir ne veltui - šaltasis skanėstas sukuriamas paprastai ir greitai. Svarbiausia - vadovautis instrukcijomis ir laikytis produktų proporcijų. Remdamiesi klasikiniu receptu, galite sukurti ledų su vaisių, uogų ir šokolado priedais. Braškės deserto skonį pavers dar malonesniu. Uogos turėtų būti sveikos ir šviežios. Rinkitės ne mažiau kaip 3,2 % riebumo pieną.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Braškes pertrinkite per sietelį arba susmulkinkite trintuvu. Uogos turi virsti vientisa mase. Suplakite kiaušinių trynius, suberkite cukrų arba cukraus pudrą, bulvių krakmolą, vaniliną ir dar kartą gerai suplakite. Supilkite pieną į puodą sunkiu dugnu arba dubenį ir supilkite sviestą.
Žingsnis 2
Pradėkite ruošti ledus. Pieną ir sviestą kaitinkite, kol sviestas ištirps, ir supilkite trynių mišinį. Nuolat plakdami plaktuvu, toliau kaitinkite. Paruoštą mišinį reikia užvirinti. Pieno mišinį nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti. Tada sudėkite tarkuotas braškes ir gerai suplakite. Supilkite mišinį į šaldymo indą ir įdėkite į šaldiklį.
Žingsnis 3
Baigiant kepti desertą, jį iškepkite. Kas 30 min. 3-4 val. ledus iškočiokite. Tada išpilstykite į puodelius ar formeles ir palikite šaldiklyje dar 5-6 valandoms.
Kategorijos