Publikavimo data: 2024-04-05
Naminis jogurtinis majonezas
Majonezo ištakos siekia XVIII a. Šiandien tai vienas iš labiausiai paplitusių padažų. Jis gaminamas iš aliejaus, citrinų sulčių ir vištų kiaušinių. Tačiau yra ir variantas su jogurtu. Geriau rinktis graikišką jogurtą: jis gana tirštas, bet mažai kaloringas.
Žingsnis 1
Paruoškite majonezą. Į verdantį vandenį įmuškite kiaušinį. Palikite 2 minutes. Išimkite jį ir suplakite mikserio dubenyje. Į jį supilkite druską, cukrų, garstyčias ir obuolių actą.
Žingsnis 2
Maišytuvu plakite iki vientisos masės. Vis plakant palaipsniui supilkite augalinį aliejų. Kai mišinys taps tirštas, supilkite jogurtą. Plakite dar kelias sekundes.
Kategorijos