Publikavimo data: 2024-09-17
Naminis majonezas su garstyčiomis ir citrinų sultimis
Pagal šį receptą naminį majonezą gali pasigaminti kiekviena šeimininkė. Jis neįtikėtinai purus ir švelnaus skonio. Šaldytuve jį laikau ne ilgiau kaip 3 dienas.
Žingsnis 1
Ingredientus paruoškite iš anksto, svarbu, kad jie visi būtų kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Padažą iš karto paruošiu stikliniame inde, kuriame jį laikysiu. Atsargiai įmuškite kiaušinį, trynys turi likti nepažeistas. Įpilkite apie 50 ml aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir garstyčių miltelių.
Žingsnis 3
Nuleiskite maišytuvo rankeną iki indo dugno taip, kad trynys atsidurtų antgalio centre.
Žingsnis 4
Įjunkite vidutinio greičio maišytuvą ir 30 sekundžių plakite padažą neatitraukdami maišytuvo nuo dugno. Tada palaipsniui supilkite aliejų ir pakelkite maišytuvą. Pamatysite, kad mišinys pradės tirštėti.
Žingsnis 5
Palaipsniui įmaišykite visą sviestą, plakdami majonezą iki tirštų viršūnių.
Žingsnis 6
Įpilkite 2 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių, išmaišykite. Rūgštingumą reguliuokite pagal savo skonį.
Kategorijos