Publikavimo data: 2025-08-17
Naminis pieno kepinys
Skanus, aromatingas, su traškia plutele! Iš šios tešlos galima kepti ne tik kepinius, bet ir gardžias pieniškas bandeles.
Žingsnis 1
Ištirpinkite margariną.
Žingsnis 2
Sumaišykite šiltą pieną ir šiltą vandenį. Įberkite druskos ir cukraus.
Žingsnis 3
Sudėkite sausas mieles ir ištirpintą margariną. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į miltus supilkite pieno ir aliejaus mišinį, išminkykite elastingą tešlą.
Žingsnis 5
Padėkite tešlą 1 valandai į šiltą vietą.
Žingsnis 6
Kai tešla padidės, suformuokite kepinį.
Žingsnis 7
Padarykite nedidelius kryžminius pjūvius kepinyje. Visus gaminius viršuje aptepkite kiaušinio tryniu. Dėkite kepimo skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 1 valandai.
Žingsnis 8
Kepinį ir bandeles 20-30 minučių uždengkite šiek tiek drėgnu virtuviniu rankšluosčiu.
Kategorijos