Publikavimo data: 2024-05-25
Naudinga raudonųjų serbentų uogienė
Nors juodieji serbentai laikomi naudingesniais, uogienė iš raudonųjų serbentų savo naudingomis savybėmis beveik niekuo nenusileidžia. Šaltuoju metų laiku tokia uogienė padeda sergant peršalimo ligomis ir karščiuojant, o šiltuoju metų laiku ji puikiai tinka vaikams ir suaugusiesiems. Lengviau paruošti uogienę iš didelių uogų, termiškai apdorojant jos išlaiko savo formą ir yra apetitiškesnės išvaizdos.
Žingsnis 1
Nuluptus serbentus užpilkite cukrumi, palaukite, kol uogos paleis sultis, maždaug pusantros valandos, ir ant mažos ugnies užvirinkite.
Žingsnis 2
Prireikus nuimkite putas, kai sirupas taps tirštesnės konsistencijos ir sumažės perpus, išjunkite kaitinimą ir išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius.
Kategorijos