Publikavimo data: 2024-05-25
Naudinga serbentų uogienė
Serbentų uogienėje gausu naudingų vitaminų ir mineralų. Jame yra labai daug vitamino C, kuris, nepaisant terminio apdorojimo, išlieka uogose. Geriau rinktis prinokusias, tamsios spalvos uogas. Dar neprinokusios uogos atrodo šviesesnės spalvos ir yra kietesnės liečiant.
Žingsnis 1
Serbentus suberkite į emaliuotą dubenį, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite kuriam laikui, kad serbentai prisitrauktų sulčių. Supilkite vandenį, kad cukrus greičiau ištirptų.
Žingsnis 2
Puodą su serbentais statykite ant silpnos ugnies ir virkite apie 50 minučių, tada išjunkite, atvėsinkite ir vėl virkite apie 50 minučių. Tada supilkite uogienę į sausus, švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.
Kategorijos