Naudinga serbentų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Naudinga serbentų uogienė

Serbentų uogienėje gausu naudingų vitaminų ir mineralų. Jame yra labai daug vitamino C, kuris, nepaisant terminio apdorojimo, išlieka uogose. Geriau rinktis prinokusias, tamsios spalvos uogas. Dar neprinokusios uogos atrodo šviesesnės spalvos ir yra kietesnės liečiant.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
184 kcal.
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naudinga serbentų uogienė Žingsnis 1
Serbentus suberkite į emaliuotą dubenį, užpilkite cukrumi ir išmaišykite. Palikite kuriam laikui, kad serbentai prisitrauktų sulčių. Supilkite vandenį, kad cukrus greičiau ištirptų.

Žingsnis 2

Naudinga serbentų uogienė Žingsnis 2
Puodą su serbentais statykite ant silpnos ugnies ir virkite apie 50 minučių, tada išjunkite, atvėsinkite ir vėl virkite apie 50 minučių. Tada supilkite uogienę į sausus, švarius stiklainius ir sandariai uždarykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos