Publikavimo data: 2025-08-17
Naudingos ir apetitą žadinančios kalmarų salotos
Kalmarų salotas galima ruošti ne tik vakarienei, bet ir šventiniam stalui. Kalmarai yra sotus, bet kartu ir dietinis produktas. Kalmarų vartojimas maiste padeda gerinti atmintį, normalizuoja cukraus kiekį kraujyje ir yra vitaminų šaltinis. Šios salotos pagaminamos greitai, tačiau jos pirmosios skris nuo stalo.
Žingsnis 1
Kalmarus gerai nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Tai galite padaryti nusausindami juos popieriniu rankšluosčiu arba paprasčiausiai padėti ant servetėlės, kad visiškai išdžiūtų. Kai kalmarai bus sausi, supjaustykite juos plonomis juostelėmis.
Žingsnis 2
Nuplautus brokolius nusausinkite. Supjaustykite mažais gabalėliais, pašalindami brokolių kotelius ir lapus. Tada nupjaukite žiedynus. Jei jie dideli, galite juos sulaužyti į mažesnius.
Žingsnis 3
Pastatykite keptuvę ant ugnies, įpilkite nedidelį kiekį aliejaus. Pirmiausia apkepkite svogūną, kol įgaus auksinę spalvą, tada sudėkite česnaką, kalmarus ir brokolius. Kelias minutes viską kepkite ant silpnos ugnies, o pabaigoje sudėkite soba.
Kategorijos