Publikavimo data: 2024-05-25
Neįprasta cukinijų uogienė
Dešimtys patiekalų iš cukinijų šiandien jau sunku ką nors nustebinti. Tačiau jei nesate bandę cukinijų uogienės, turite galimybę pasigirti "paslaptį" turinčiu gaminiu. Paragavę ne visi iš karto atspės, iš ko pagamintas šis ryškus marmelado mišinys. Švelnios tekstūros, citrinų dėka kvepianti uogienė yra verta kaip subtilus pyragų įdaras ir tiesiog prie arbatos.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, o citriną - mažais kubeliais. Kuo mažesni kubeliai, tuo greičiau išvirs uogienė.
Žingsnis 2
Cukinijas užpilkite cukrumi, kol jos pradės leisti sultis (tai užtruks 10 minučių). Dubenį su cukinijomis ir cukrumi pastatykite ant ugnies. Virkite 45 minutes nuo virimo temperatūros. Tada sudėkite citriną ir žievelę ir virkite dar 15 minučių. Išjunkite ir palikite virti per naktį. Ryte pastatykite ant ugnies ir virkite 10 minučių. Vakare procedūrą pakartokite, bet išvirkite iki tirštos masės. Supilkite uogienę į stiklainius.
Kategorijos