Neįprasta kepta uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Neįprasta kepta uogienė

Tarp daugybės braškių uogienės paruošimo būdų yra vienas neįprastas. Joje uogos "kepamos" keptuvėje. Tačiau ji niekuo nenusileidžia klasikinei uogienei, o dėl trumpo terminio apdorojimo netgi turi nemažai privalumų. O kitaip ta pati - kvapni ir skani. Kartu uogos joje lieka nepažeistos, todėl uogienė gražiai apetitą žadinančios išvaizdos. Su ja susidoros net nepatyrusi šeimininkė, be to, patiekalas nėra brangus.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
201 kcal.
Angliavandeniai
53 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Neįprasta kepta uogienė Žingsnis 1
Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, įjunkite ugnį ir supilkite braškes. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite uogas 5-8 minutes.

Žingsnis 2

Neįprasta kepta uogienė Žingsnis 2
Suberkite cukrų ir, kol užvirs, virkite dar apie 5 minutes. Jei reikia, įpilkite trečdalį arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Atvėsinkite uogienę atskirame dubenyje, o tame pačiame puode paruoškite naują uogienės partiją.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos