Publikavimo data: 2024-05-25
Neįprasta kepta uogienė
Tarp daugybės braškių uogienės paruošimo būdų yra vienas neįprastas. Joje uogos "kepamos" keptuvėje. Tačiau ji niekuo nenusileidžia klasikinei uogienei, o dėl trumpo terminio apdorojimo netgi turi nemažai privalumų. O kitaip ta pati - kvapni ir skani. Kartu uogos joje lieka nepažeistos, todėl uogienė gražiai apetitą žadinančios išvaizdos. Su ja susidoros net nepatyrusi šeimininkė, be to, patiekalas nėra brangus.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite kelis šaukštus vandens, įjunkite ugnį ir supilkite braškes. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite uogas 5-8 minutes.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų ir, kol užvirs, virkite dar apie 5 minutes. Jei reikia, įpilkite trečdalį arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties. Atvėsinkite uogienę atskirame dubenyje, o tame pačiame puode paruoškite naują uogienės partiją.
Kategorijos