Publikavimo data: 2025-08-19
Nepaprastas debesų uogų džemas
Debesylas - neįprasta uoga, auganti šiaurės pusrutulio miškų ir tundrų durpynuose. Debesylos atrodo kaip avietės, tik yra geltonos spalvos. Uogos pasižymi gėlių aromatu ir saldžiu, šiek tiek rūgštoku skoniu. Pagal šį receptą uogienė ruošiama klasikiniu būdu, uogos susmulkinamos trintuvu, o tada verdamos ant silpnos ugnies pridedant cukraus. Gaunamas labai skanus, saldus medaus skonio džemas.
Žingsnis 1
Debesų uogas sudėkite ant sietelio ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite debesylus į blenderio indą ir susmulkinkite juos į skystą tyrę. Supilkite tyrę į puodą ir pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 2
Užvirinkite tyrę ir supilkite cukrų, gerai išmaišykite. Virkite uogienę ant silpnos ugnies 50 minučių. Periodiškai pamaišykite. Supilkite uogienę į iš anksto sterilizuotą stiklainį, sandariai užsukite dangtelį ir uždenkite rankšluosčiu. Kai stiklainis su uogiene atvės, padėkite jį laikyti šaltoje vietoje.
Kategorijos