Nepaprastas debesų uogų džemas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Nepaprastas debesų uogų džemas

Debesylas - neįprasta uoga, auganti šiaurės pusrutulio miškų ir tundrų durpynuose. Debesylos atrodo kaip avietės, tik yra geltonos spalvos. Uogos pasižymi gėlių aromatu ir saldžiu, šiek tiek rūgštoku skoniu. Pagal šį receptą uogienė ruošiama klasikiniu būdu, uogos susmulkinamos trintuvu, o tada verdamos ant silpnos ugnies pridedant cukraus. Gaunamas labai skanus, saldus medaus skonio džemas.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
218 kcal.
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Nepaprastas debesų uogų džemas Žingsnis 1
Debesų uogas sudėkite ant sietelio ir nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite debesylus į blenderio indą ir susmulkinkite juos į skystą tyrę. Supilkite tyrę į puodą ir pastatykite ant ugnies.

Žingsnis 2

Nepaprastas debesų uogų džemas Žingsnis 2
Užvirinkite tyrę ir supilkite cukrų, gerai išmaišykite. Virkite uogienę ant silpnos ugnies 50 minučių. Periodiškai pamaišykite. Supilkite uogienę į iš anksto sterilizuotą stiklainį, sandariai užsukite dangtelį ir uždenkite rankšluosčiu. Kai stiklainis su uogiene atvės, padėkite jį laikyti šaltoje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos