Niujorko sūrio pyragas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Niujorko sūrio pyragas.

Niujorko sūrio pyragas yra populiariausias iš visų sūrio pyrago variantų. Nepaisant to, kad toks desertas egzistavo senovės Graikijoje, šiuolaikinė jo versija su Filadelfijos sūriu buvo išrasta Niujorke, todėl ir pavadinimas toks. Madingo Brodvėjaus restorano savininkas teigė, kad būtent jis pradėjo naudoti kreminį sūrį sūrio pyragui gaminti. Prieš tai į klasikinį receptą vietoj sūrio buvo dedama varškė. Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio pasigaminti naminį sūrio pyragą "Niujorkas".
Gaminimo laikas
845 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
344 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 5/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Niujorko sūrio pyragas. Žingsnis 1
Paruoškite plutą. Į susmulkintus sausainius sudėkite sviestą ir muskatą, viską sutrinkite iki vientisos masės. Turėtumėte gauti purią masę. Ją tolygiu sluoksniu paskleiskite ant aliejumi patepto kepimo popieriaus kepimo formoje. Paspauskite ją stiklinės dugnu. Palikite nedidelį kraštelį įdarui. Pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Išimkite ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Niujorko sūrio pyragas. Žingsnis 2
Kol pluta aušta, paruoškite sūrio mišinį. Sūrį, vanilę ir cukrų sudėkite į gilų dubenį ir gerai sumaišykite mikseriu nedideliu greičiu. Po vieną į įdarą įmuškite kiaušinius ir įpilkite šaukštelį citrinos sulčių, toliau rankomis gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę. Jokiu būdu neperplakite, bet gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Niujorko sūrio pyragas. Žingsnis 3
Paruoškite sūrio pyragą. Išimkite atvėsusią plutą. Ant jo užtepkite sūrio pyrago masę. Išlyginkite. Lengvai pakratykite, kad išsiskirtų burbuliukai. Į orkaitės dugną įdėkite karščiui atsparų dubenį su vandeniu. Dėkite sūrio pyragą į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Kepkite 15 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepkite dar 90 minučių.

Žingsnis 4

Išjunkite orkaitę ir palikite sūrio pyragą atvėsti uždarytoje orkaitėje maždaug 30 minučių.

Žingsnis 5

Tada palikite kambario temperatūroje dar 60 minučių. Po to įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos