Publikavimo data: 2024-06-15
"Nutella" ledai
Norėdami pasigaminti tikrai skanių ledų, turėtumėte atidžiai rinktis produktus. Grietinėlę reikėtų imti kuo riebesnę - nuo 30 % ir daugiau, nes nuo to priklauso, kokios kreminės ir tirštos konsistencijos bus plombyras. Kalbant apie pieną, geriau imti 3,2 % riebumo produktą, taip pat naminį arba ūkišką pieną. Dėl švelnios kreminės tekstūros desertinė pasta su kakava ir lazdyno riešutais suteiks plombyrui dar ryškesnį ir įdomesnį skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite ledų pagrindą. Dubenyje lengvai suplakite kiaušinius ir cukrų ir įdėkite juos į vandens vonią - puodą su verdančiu vandeniu. Mišinį plakite kaitindami, palaipsniui didindami maišytuvo greitį, apie 6-8 minutes, kol jis taps puresnis. Tada išimkite kiaušinių masę iš vandens vonelės ir leiskite jai atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus. Plakite grietinėlę mikseriu 5 minutes. Sudėkite šokolado masę ir kakavą ir vėl plakite grietinėlę mažiausiu greičiu. Į grietinėlę supilkite atvėsusius kiaušinius ir cukrų ir išmaišykite mentele arba šaukštu.
Žingsnis 3
Užšaldykite ledus. Sudėkite pagrindą į indą, sandariai uždenkite ir įdėkite į šaldiklį 6 valandoms. Pirmąsias 3 valandas periodiškai, kas 30 minučių, maišykite, kad mišinys nesikristalizuotų ir būtų vientisas.
Kategorijos