Publikavimo data: 2025-08-18
Obuolių padažas su cinamonu
Želė yra universalus desertas, kurį galima pagaminti greitai ir iš visiškai skirtingų ingredientų - nuo arbatos iki vaisių sulčių. Patiekaluose, kurių sudėtyje yra želatinos, gausu kalcio ir magnio. Be to, tokį desertą galima iš anksto paruošti kelioms porcijoms. Tokių desertų galiojimo laikas - iki 3-4 dienų.
Žingsnis 1
Pripildykite puodą su obuoliais vandens, suberkite cukrų ir užvirinkite. Nuolat maišydami virkite obuolių sirupą 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Obuolių skilteles atskirkite nuo sirupo, įdėkite reikiamą kiekį medaus, cinamono, žievelės ir vanilinio cukraus. Naudodami blenderį arba sietelį sumalkite obuolius į švelnią tyrę be gumuliukų.
Žingsnis 3
Į atskirą indą supilkite 200 ml šilto sirupo, t. y. maždaug vieną puodelį, sudėkite želatiną, išmaišykite, kol ištirps, ir į gautą masę įpilkite obuolių tyrę.
Žingsnis 4
Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės, supilkite į formą ir dėkite į šaldytuvą, kol sustings (maždaug pusantros valandos).
Kategorijos