Obuolių pektino uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Obuolių pektino uogienė

Manoma, kad uogienė yra labai saldus skanėstas, kuris netinka dietai, tačiau tai nėra visiška tiesa. Džemą galima pasigaminti be cukraus, naudojant tik pektiną, ir tai sutrumpins uogienės paruošimo laiką. Galite rinktis bet kokį pektiną, tačiau geriausiai tinka obuolių pektinas, nes jis suteikia desertui tinkamą konsistenciją ir yra lengvo, neįkyraus skonio.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
47 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Braškės
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Obuolių pektino uogienė Žingsnis 1
Paruoškite uogienę. Supjaustykite braškes ir kriaušes nedideliais gabalėliais, sudėkite jas į puodą, supilkite citrinos sultis ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, virkite 10 minučių, tada sudėkite pektiną, padidinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Obuolių pektino uogienė Žingsnis 2
Išsaugokite uogienę. Karštą uogienę supilstykite į švarius, sausus stiklainius, uždarykite dangteliais ir atvėsinkite. Pektininę uogienę laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos