Publikavimo data: 2024-05-01
Obuolių pektino uogienė
Manoma, kad uogienė yra labai saldus skanėstas, kuris netinka dietai, tačiau tai nėra visiška tiesa. Džemą galima pasigaminti be cukraus, naudojant tik pektiną, ir tai sutrumpins uogienės paruošimo laiką. Galite rinktis bet kokį pektiną, tačiau geriausiai tinka obuolių pektinas, nes jis suteikia desertui tinkamą konsistenciją ir yra lengvo, neįkyraus skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite uogienę. Supjaustykite braškes ir kriaušes nedideliais gabalėliais, sudėkite jas į puodą, supilkite citrinos sultis ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, virkite 10 minučių, tada sudėkite pektiną, padidinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Išsaugokite uogienę. Karštą uogienę supilstykite į švarius, sausus stiklainius, uždarykite dangteliais ir atvėsinkite. Pektininę uogienę laikykite šaldytuve.
Kategorijos