Publikavimo data: 2025-08-20
Obuolių šarlotė su riešutais pagal šeimos receptą
Nepaisant to, kad šarlotė laikoma paprastu pyragu, kuriuo niekas negali nustebinti, vis tiek noriu pasidalyti mūsų šeimos receptu. Juk net ir klasikinis receptas kiekvienos šeimininkės rankose pasirodo esąs unikalaus skonio. Taigi, jūsų dėmesiui pristatau šarlotę su obuoliais ir riešutais.
Žingsnis 1
Obuolius nulupkite, supjaustykite į 4 skilteles, išimkite šerdį. Kiekvieną griežinėlį supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Susmulkinkite riešutus. Tai galite padaryti mėsos plaktuku, smulkindami riešutus tiesiai maišelyje.
Žingsnis 3
Dubenyje įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 4
Kiaušinius plakite mikseriu, kol šiek tiek suputos.
Žingsnis 5
Suberkite cukrų ir toliau plakite, kol mišinys taps baltas ir padidės 2 kartus.
Žingsnis 6
Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Naudokite plastikinę arba medinę mentelę, kad tai padarytumėte švelniai, be staigių judesių.
Žingsnis 7
Į tešlą suberkite obuolius ir riešutus. Taip pat atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 8
Kepimo formą patepkite aliejumi ir įjunkite 180 laipsnių orkaitę, kad įkaistų.
Žingsnis 9
Perkelkite tešlą į formą ir kepkite apie 35-40 minučių.
Kategorijos