Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais

Dauguma žmonių Rusijoje Naujųjų metų išvakarės asocijuojasi su Kalėdų eglutėmis, mandarinais ir, žinoma, Olivjė salotomis. XIX a. antroje pusėje Olivjė salotos buvo vieno iš Maskvos restoranų patiekalas, pavadintas restorano savininko Lucieno Olivjė garbei. Tuomet salotų receptas buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje ir patiekiamas tik per šventinius ir vakarinius pobūvius bei pietus. Reikėtų pažymėti, kad tų laikų receptas skyrėsi nuo šiuolaikinio varianto. Šiuolaikiniai Olivier salotų receptai yra gana įvairūs. Paprastai salotų pagrindą sudaro mėsa arba virta dešra. Tačiau yra ir neįprastesnių receptų, pavyzdžiui, su žuvimi.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais Žingsnis 1
Išvirkite lašišą ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite agurką, morką, bulvę ir kiaušinį.

Žingsnis 3

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais Žingsnis 3
Iš lašišos pašalinkite odą ir kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 4

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais Žingsnis 4
Dideliame dubenyje sumaišykite agurką, kiaušinį, lašišą, morkas, bulves ir žaliuosius žirnelius. Įpilkite majonezo.

Žingsnis 5

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais Žingsnis 5
Viską gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos.

Žingsnis 6

Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais Žingsnis 6
Patiekite salotas lėkštėje, naudodami salotų formą. Pabarstykite maltais pipirais, papuoškite petražolių šakele ir žaliaisiais žirneliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos