Publikavimo data: 2024-09-16
Olivier su lašiša ir šviežiais agurkais
Dauguma žmonių Rusijoje Naujųjų metų išvakarės asocijuojasi su Kalėdų eglutėmis, mandarinais ir, žinoma, Olivjė salotomis. XIX a. antroje pusėje Olivjė salotos buvo vieno iš Maskvos restoranų patiekalas, pavadintas restorano savininko Lucieno Olivjė garbei. Tuomet salotų receptas buvo laikomas griežčiausioje paslaptyje ir patiekiamas tik per šventinius ir vakarinius pobūvius bei pietus. Reikėtų pažymėti, kad tų laikų receptas skyrėsi nuo šiuolaikinio varianto. Šiuolaikiniai Olivier salotų receptai yra gana įvairūs. Paprastai salotų pagrindą sudaro mėsa arba virta dešra. Tačiau yra ir neįprastesnių receptų, pavyzdžiui, su žuvimi.
Žingsnis 1
Išvirkite lašišą ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite agurką, morką, bulvę ir kiaušinį.
Žingsnis 3
Iš lašišos pašalinkite odą ir kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Dideliame dubenyje sumaišykite agurką, kiaušinį, lašišą, morkas, bulves ir žaliuosius žirnelius. Įpilkite majonezo.
Žingsnis 5
Viską gerai išmaišykite. Pagal skonį įberkite druskos.
Žingsnis 6
Patiekite salotas lėkštėje, naudodami salotų formą. Pabarstykite maltais pipirais, papuoškite petražolių šakele ir žaliaisiais žirneliais.
Kategorijos