Publikavimo data: 2024-09-17
Olivier su naminiu majonezu ir lengvai sūdyta lašiša
Neįprastas populiarių naujametinių salotų variantas. Pabandykite jas pasigaminti per šventes: jos bus ne mažiau skanios nei klasikinės "Olivjė", bet kartu įdomesnės ir sveikesnės.
Žingsnis 1
Lengvai sūdytai lašišai sumaišykite rupią jūros druską ir cukrų santykiu 2:1 (2 dalys druskos ir 1 dalis cukraus). Sudėkite tarkuotą žievelę. Mišiniu įtrinkite žuvį ir palikite 30-40 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Naminiam majonezui gaminti suplakite visus ingredientus, palaipsniui įmaišydami augalinį aliejų.
Žingsnis 3
Nulupkite daržoves ir kiaušinius. Marinuotus agurkus, šviežius agurkus, morkas, lašišą ir bulves supjaustykite nedideliais 5-7 mm dydžio kubeliais. Putpelių kiaušinį perpjaukite pusiau, svogūną supjaustykite mažais žiedais.
Žingsnis 4
Paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį, sudėkite majonezą ir grietinę, įberkite lašišos, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
Kategorijos