Olivier su upėtakiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Olivier su upėtakiu

"Lašišų karalienė" - dėl sodrios spalvos ir skonio upėtakis dar vadinamas upėtakiu. Tarp kitų lašišinių šeimos atstovų jis laikomas delikatesu. Ypač subtilus jis tampa neršto metu, nes kaupia riebalus atsargoms.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
91 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Olivier su upėtakiu Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Olivier su upėtakiu Žingsnis 2
Bulves ir morkas išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir nulupkite. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, o morkas - mažais kubeliais.

Žingsnis 3

Olivier su upėtakiu Žingsnis 3
Nulupkite upėtakio odą, išimkite likusius kaulus ir supjaustykite kubeliais. Galite naudoti savo upėtakius arba nusipirkti jų parduotuvėje.

Žingsnis 4

Olivier su upėtakiu Žingsnis 4
Alyvuoges ir žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, dalį atidėkite papuošimui, agurkus supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 5

Olivier su upėtakiu Žingsnis 5
Perkelkite visus ingredientus į patogų dubenį, sumaišykite, įpilkite majonezo, įberkite druskos pagal skonį ir vėl viską gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
salotos, salotos su virtomis daržovėmis, salotos su vištiena, šaltos salotos, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 15 minučių, vakarienė, nauji metai, bulvių sezonas, morkų sezonas, agurkų sezonas, alyvuogės, salotos naujiems metams, receptų knyga, salotos su kiaušiniais, salotos su konservuotais žirneliais, salotos su vištienos filė, alyvuogės su šviežiais agurkais, salotos su majonezu, salotos su daržovėmis, vakarienė su bulvėmis, vakarienė su vištienos filė, alyvuogės su morkomis

Kategorijos