Publikavimo data: 2025-08-20
Olivier su upėtakiu
"Lašišų karalienė" - dėl sodrios spalvos ir skonio upėtakis dar vadinamas upėtakiu. Tarp kitų lašišinių šeimos atstovų jis laikomas delikatesu. Ypač subtilus jis tampa neršto metu, nes kaupia riebalus atsargoms.
Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite ir perliekite šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Bulves ir morkas išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir nulupkite. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, o morkas - mažais kubeliais.
Žingsnis 3
Nulupkite upėtakio odą, išimkite likusius kaulus ir supjaustykite kubeliais. Galite naudoti savo upėtakius arba nusipirkti jų parduotuvėje.
Žingsnis 4
Alyvuoges ir žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, dalį atidėkite papuošimui, agurkus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Perkelkite visus ingredientus į patogų dubenį, sumaišykite, įpilkite majonezo, įberkite druskos pagal skonį ir vėl viską gerai išmaišykite.
Kategorijos