Orkaitėje keptos lašišos marinatas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Orkaitėje keptos lašišos marinatas

Lašiša yra skani ir neįtikėtinai sveika žuvis. Jos mėsoje gausu vitaminų, mineralų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Dėl didelio baltymų kiekio raudonoji žuvis puikiai patenkina alkį. Marinuojant išlaikomas raudonajai žuviai būdingas skonis, tačiau jai suteikiamas aštrus arba saldus skonis. Orkaitėje kepta lašiša būna minkšta, sultinga, apetitą žadinanti, pikantiška ir sotumo. Iškeptą lašišą galima patiekti tiesiai folijoje arba porcijomis lėkštėse.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.86/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Orkaitėje keptos lašišos marinatas Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į presą įspauskite česnaką. Aitriąją papriką supjaustykite plonais žiedais. Plačiame dubenyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, augalinį aliejų, aitriąją papriką ir česnaką.

Žingsnis 2

Orkaitėje keptos lašišos marinatas Žingsnis 2
Marinuokite žuvį. Lašišos kepsnius kruopščiai aptepkite marinatu ir palikite marinuotis šaldytuve 1 valandai.

Žingsnis 3

Orkaitėje keptos lašišos marinatas Žingsnis 3
Iškepkite lašišos kepsnius. Kiekvieną lašišos gabalėlį suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos