Publikavimo data: 2024-06-08
Orkaitėje keptos lašišos marinatas
Lašiša yra skani ir neįtikėtinai sveika žuvis. Jos mėsoje gausu vitaminų, mineralų ir polinesočiųjų riebalų rūgščių. Dėl didelio baltymų kiekio raudonoji žuvis puikiai patenkina alkį. Marinuojant išlaikomas raudonajai žuviai būdingas skonis, tačiau jai suteikiamas aštrus arba saldus skonis. Orkaitėje kepta lašiša būna minkšta, sultinga, apetitą žadinanti, pikantiška ir sotumo. Iškeptą lašišą galima patiekti tiesiai folijoje arba porcijomis lėkštėse.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Į presą įspauskite česnaką. Aitriąją papriką supjaustykite plonais žiedais. Plačiame dubenyje sumaišykite sojų padažą, cukrų, augalinį aliejų, aitriąją papriką ir česnaką.
Žingsnis 2
Marinuokite žuvį. Lašišos kepsnius kruopščiai aptepkite marinatu ir palikite marinuotis šaldytuve 1 valandai.
Žingsnis 3
Iškepkite lašišos kepsnius. Kiekvieną lašišos gabalėlį suvyniokite į foliją ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Kategorijos