Oro suflė iš uogų uogienės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Oro suflė iš uogų uogienės

Suflė - tai patiekalas iš Prancūzijos. Jo pagrindą sudaro į stiprias putas suplakti kiaušinių baltymai. Dėl jų patiekalas būna nepaprastai švelnus ir orus. Suflė ruošiama ir saldžiai, ir sūriai. Jo rūšių yra labai įvairių: varškės, vaisių, uogų, kepenų, sūrio, vištienos, žuvies ir daugelio kitų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
271 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Oro suflė iš uogų uogienės Žingsnis 1
Sumaišykite uogienę su vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Krakmolą ištirpinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir plona srovele supilkite į uogienę. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 4-5 minutes, kol mišinys sutirštės.

Žingsnis 2

Oro suflė iš uogų uogienės Žingsnis 2
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps kuo tirštesnė ir puresnė.

Žingsnis 3

Oro suflė iš uogų uogienės Žingsnis 3
Atvėsinkite uogienę ir krakmolą. Atvėsusią uogienę nedidelėmis porcijomis supilkite į išplaktus baltymus, atsargiai maišydami, kad mišinys nenusėstų.

Žingsnis 4

Oro suflė iš uogų uogienės Žingsnis 4
Suflė formeles ištepkite minkštu sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Paskirstykite suflė į formeles, bet ne iki pat viršaus, o maždaug iki 2/3, nes orkaitėje suflė pakils. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos