Publikavimo data: 2024-06-08
Oro suflė iš uogų uogienės
Suflė - tai patiekalas iš Prancūzijos. Jo pagrindą sudaro į stiprias putas suplakti kiaušinių baltymai. Dėl jų patiekalas būna nepaprastai švelnus ir orus. Suflė ruošiama ir saldžiai, ir sūriai. Jo rūšių yra labai įvairių: varškės, vaisių, uogų, kepenų, sūrio, vištienos, žuvies ir daugelio kitų.
Žingsnis 1
Sumaišykite uogienę su vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Krakmolą ištirpinkite keliuose šaukštuose šalto vandens ir plona srovele supilkite į uogienę. Nuolat maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies 4-5 minutes, kol mišinys sutirštės.
Žingsnis 2
Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu, kol susidarys minkštos viršūnėlės. Suberkite cukrų ir plakite, kol masė taps kuo tirštesnė ir puresnė.
Žingsnis 3
Atvėsinkite uogienę ir krakmolą. Atvėsusią uogienę nedidelėmis porcijomis supilkite į išplaktus baltymus, atsargiai maišydami, kad mišinys nenusėstų.
Žingsnis 4
Suflė formeles ištepkite minkštu sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Paskirstykite suflė į formeles, bet ne iki pat viršaus, o maždaug iki 2/3, nes orkaitėje suflė pakils. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15 minučių.
Kategorijos