Publikavimo data: 2024-06-15
Padažas iš svarainių su tkemali
Cidonijų ir tkemali padažas tinka prie mėsos ir paukštienos patiekalų. Tkemali - tai rūgščios slyvos, iš kurių gaminamas gruziniškas padažas, tapęs šio recepto akcentu. Dėl šio ingrediento mėsa ir riebalai bus geriau virškinami. Gruzijoje tkemali dedama į beveik visus patiekalus dėl daugybės sveikatai naudingų medžiagų ir įdomaus skonio.
Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Sudėkite svarainių skilteles į puodą, įdėkite lauro lapą, citrinos sultis, druską ir šiltą vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.
Žingsnis 2
Supjaustykite svarainius. Sudėkite svarainius į gilų dubenį ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu.
Žingsnis 3
Paruoškite svarainių padažą su tkemali. Perpilkite svarainių tyrę atgal į puodą, suberkite cukrų, papriką ir žoleles. Palaukite, kol padažas užvirs, ir išjunkite kaitlentę. Perpilkite padažą į tinkamą dubenį ir sumaišykite su tkemali.
Kategorijos