Padažas iš svarainių su tkemali pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Padažas iš svarainių su tkemali

Cidonijų ir tkemali padažas tinka prie mėsos ir paukštienos patiekalų. Tkemali - tai rūgščios slyvos, iš kurių gaminamas gruziniškas padažas, tapęs šio recepto akcentu. Dėl šio ingrediento mėsa ir riebalai bus geriau virškinami. Gruzijoje tkemali dedama į beveik visus patiekalus dėl daugybės sveikatai naudingų medžiagų ir įdomaus skonio.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
52 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Padažas iš svarainių su tkemali Žingsnis 1
Išvirkite svarainius. Sudėkite svarainių skilteles į puodą, įdėkite lauro lapą, citrinos sultis, druską ir šiltą vandenį. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

Žingsnis 2

Padažas iš svarainių su tkemali Žingsnis 2
Supjaustykite svarainius. Sudėkite svarainius į gilų dubenį ir sutrinkite panardinamuoju trintuvu.

Žingsnis 3

Padažas iš svarainių su tkemali Žingsnis 3
Paruoškite svarainių padažą su tkemali. Perpilkite svarainių tyrę atgal į puodą, suberkite cukrų, papriką ir žoleles. Palaukite, kol padažas užvirs, ir išjunkite kaitlentę. Perpilkite padažą į tinkamą dubenį ir sumaišykite su tkemali.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos