Publikavimo data: 2024-04-17
Padažas lulia kebabui
Lulia kebabas ne visada yra mėsos patiekalas, todėl jam skirtą padažą svarbu pasirinkti individualiai. Jei kalbame apie mėsos versiją, visi šio patiekalo gerbėjai pasakys, kad nėra idealesnio padažo už pomidorų padažą, ir net aštresnį. Tačiau be to, kad padažas turėtų būti aštrus, tradiciškai Rytuose manoma, kad jis turėtų būti ir pikantiškas. Jam gaminti idealiausia naudoti šviežias prieskonines žoleles, tačiau tinka ir džiovintos žolelės.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Dubenyje sumaišykite svogūnus ir citrinos sultis. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 60 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kepkite česnaką ir aitriąsias paprikas, kol taps auksinės spalvos, apie 5-7 minutes. Tada į keptuvę įpilkite pomidorų pastos, druskos ir apynių. Troškinkite 5 minutes, nepamiršdami pamaišyti. Sudėkite marinuotus svogūnus, pomidorų ir česnakų pastą ir išmaišykite.
Kategorijos