Padažas satsivi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-23

Padažas satsivi

Satsivi padažą gali sudaryti įvairūs prieskoniai, žolelės, citrinų sultys arba vyno actas, tačiau klasikiniame variante vienas dalykas išlieka nepakitęs: didelis kiekis graikinių riešutų. Padažui jie suteikia malonų riešutų skonį. Šis legendinis gruziniškas padažas turi apie pusę tuzino atmainų, tačiau gaminimo principas ir pagrindiniai ingredientai paprastai yra pastovūs. Jei satsivi patiekite su vištiena, antiena ar kalakutiena, patiekalas taps šimtą kartų gardesnis!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
284 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Padažas satsivi Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną, česnaką ir kepkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Suberkite miltus ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Padažas satsivi Žingsnis 2
Supilkite į keptuvę šiltą sultinį, suberkite gvazdikėlius, cinamoną, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 3

Padažas satsivi Žingsnis 3
Į riešutų ir kalendrų mišinį suberkite apynius, druską ir išmaišykite. Tada sudėkite trynius ir vėl išmaišykite. Užvirinkite vyno actą, supilkite jį į riešutų mišinį, gerai išmaišykite ir perkelkite į puodą su sultiniu.

Žingsnis 4

Padažas satsivi Žingsnis 4
Padažą maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos