Publikavimo data: 2024-03-23
Padažas satsivi
Satsivi padažą gali sudaryti įvairūs prieskoniai, žolelės, citrinų sultys arba vyno actas, tačiau klasikiniame variante vienas dalykas išlieka nepakitęs: didelis kiekis graikinių riešutų. Padažui jie suteikia malonų riešutų skonį. Šis legendinis gruziniškas padažas turi apie pusę tuzino atmainų, tačiau gaminimo principas ir pagrindiniai ingredientai paprastai yra pastovūs. Jei satsivi patiekite su vištiena, antiena ar kalakutiena, patiekalas taps šimtą kartų gardesnis!
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite svogūną, česnaką ir kepkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Suberkite miltus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite į keptuvę šiltą sultinį, suberkite gvazdikėlius, cinamoną, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Į riešutų ir kalendrų mišinį suberkite apynius, druską ir išmaišykite. Tada sudėkite trynius ir vėl išmaišykite. Užvirinkite vyno actą, supilkite jį į riešutų mišinį, gerai išmaišykite ir perkelkite į puodą su sultiniu.
Žingsnis 4
Padažą maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite.
Kategorijos