Publikavimo data: 2024-06-15
Paprasta melionų uogienė
Melionų uogienės receptas yra lakoniškas. Sudėtyje yra tik 3 produktai: melionai, cukrus ir citrinos rūgštis. Gaminimo technologija susideda iš 3 etapų: melionai iš anksto užpilami cukrumi, verdami dviem būdais ir uždaromi. Vandens į uogienę pilti nereikia, nes melionai ir taip yra sultingi. Melionai desertui imami šiek tiek nesubrendę, bet kvapnūs ir tankūs. Priešingu atveju uogienė bus labai skysta.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti uogienę. Giliame inde sumaišykite meliono skilteles, citrinos rūgštį ir cukrų. Palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Pereikite prie pirmojo gaminimo etapo. Ant vidutinės ugnies užvirinkite melioną ir cukrų. Sumažinkite galią ir virkite 5-10 minučių. Išjunkite ugnį, palikite uogienę 4 valandoms.
Žingsnis 3
Užvirinkite uogienę iki virimo temperatūros. Po 4 valandų džemą išmaišykite. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol uogienė užvirs. Tada virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti. Stiklainių negalima apversti aukštyn kojomis. Tada padėkite į šaldytuvą ir laikykite.
Kategorijos