Paprasta melionų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Paprasta melionų uogienė

Melionų uogienės receptas yra lakoniškas. Sudėtyje yra tik 3 produktai: melionai, cukrus ir citrinos rūgštis. Gaminimo technologija susideda iš 3 etapų: melionai iš anksto užpilami cukrumi, verdami dviem būdais ir uždaromi. Vandens į uogienę pilti nereikia, nes melionai ir taip yra sultingi. Melionai desertui imami šiek tiek nesubrendę, bet kvapnūs ir tankūs. Priešingu atveju uogienė bus labai skysta.
Gaminimo laikas
310 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
181 kcal.
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprasta melionų uogienė Žingsnis 1
Pradėkite ruošti uogienę. Giliame inde sumaišykite meliono skilteles, citrinos rūgštį ir cukrų. Palikite 30 minučių pastovėti.

Žingsnis 2

Paprasta melionų uogienė Žingsnis 2
Pereikite prie pirmojo gaminimo etapo. Ant vidutinės ugnies užvirinkite melioną ir cukrų. Sumažinkite galią ir virkite 5-10 minučių. Išjunkite ugnį, palikite uogienę 4 valandoms.

Žingsnis 3

Paprasta melionų uogienė Žingsnis 3
Užvirinkite uogienę iki virimo temperatūros. Po 4 valandų džemą išmaišykite. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol uogienė užvirs. Tada virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių.

Žingsnis 4

Paprasta melionų uogienė Žingsnis 4
Paruoškite uogienę saugojimui. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais. Leiskite atvėsti. Stiklainių negalima apversti aukštyn kojomis. Tada padėkite į šaldytuvą ir laikykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos