Publikavimo data: 2025-08-19
Paprasta spanguolių uogienė
Šio paprasto uogienės iš spanguolių ir cukraus gaminio, skirtingai nei kitų receptų, nereikia užpilti vandeniu - užteks spanguolių sulčių. Tačiau galite įdėti cinamono, gvazdikėlių ar net kakavos miltelių. Norint paruošti skanėstą, reikės puodo storu dugnu ir aukštais šonais, kad uogienė nesudegtų ir neišbėgtų. Nepamirškite iš anksto sterilizuoti stiklainių ir išvirti dangtelių.
Žingsnis 1
Paruoškite spanguoles uogienei. Sudėkite spanguoles į puodą ir suberkite cukrų. Palikite puodą nuo 3 valandų iki 1 dienos - priklausomai nuo to, kada spanguolės bus išspaustos.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, suberkite cinamoną ir virkite uogienę 40-45 minutes. Po to nuimkite uogienę nuo viryklės ir palikite atvėsti. Atvėsusią uogienę išpilstykite į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Kategorijos