Paprastas filo receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Paprastas filo receptas

Filolo istorija siekia IV a. pabaigą, kai romėnų kulinarinėse knygose pasirodė pyragų iš plonos kaip popierius tešlos receptų. Savo išvaizda ji šiek tiek panaši į sluoksniuotą tešlą, tačiau yra mažiau riebi. Vienas iš filono privalumų - jo nestiprus skonis, todėl iš jo galima gaminti įvairius patiekalus - nuo saldžių iki pikantiškų. Paprastas filė receptas yra vienas iš būdų paruošti tešlą iš prieinamų ingredientų.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.87/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paprastas filo receptas Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Į gilų dubenį supilkite šiltą vandenį, įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir druskos pagal skonį. Po to ingredientus gerai išmaišykite. Į paruoštą skystį suberkite miltus, rankomis išminkykite tešlą. Tešlą minkykite 20 minučių, po to apie 50 kartų išminkykite ant stalo. Kai pagrindas bus paruoštas, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 2

Paprastas filo receptas Žingsnis 2
Paruoškite filo. Paruoštą tešlą padėkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite į dešrelę. Tada pagrindą padalykite į 6-8 dalis. Tada iškočiokite tešlos gabalėlį kočėlu, kad jis būtų labai plonas. Paruoštą sluoksnį patepkite trupučiu augalinio aliejaus, tada pradėkite jį tempti rankomis. Kai filo tešla bus paruošta, padėkite ją ant stalo, peiliu apipjaukite kraštus ir uždenkite pergamentiniu popieriumi. Pakartokite su visais gabalėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos