Publikavimo data: 2024-10-15
Paprastas ir greitas ledų desertas su karameliniais riešutais
Ledai yra mėgstamiausias vaikų ir suaugusiųjų skanėstas, ir sunku rasti žmogų, kuris jų nemėgtų. Daugybė ledų rūšių ir veislių leidžia kiekvienam rasti kažką pagal savo norus, net tiems, kurie laikosi dietos ar yra vegetarai. Ledai dera su daugybe priedų, todėl kaskart gausite vis naują desertą. Pabandykite pasigaminti ledų su graikiniais riešutais karamelės glazūroje - tai labai paprasta ir greita, o skonis įtiks išrankiausiam saldumynų mėgėjui.
Žingsnis 1
Supilkite cukrų į keptuvę, įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Suberkite riešutus ir išmaišykite, kad iš visų pusių pasidengtų karamelizuotu mišiniu, kaitinkite 5 min.
Žingsnis 2
Tada supilkite keptuvės turinį ant paruošto pergamento, išlyginkite mentele, atskirkite riešutus vieną nuo kito ir palikite 5 minutes atvėsti.
Žingsnis 3
Kai karamelizuoti riešutai atvės, ⅓ jų susmulkinkite, ⅓ - stambiai, o likusius palikite gražiais vientisais gabalėliais. Šaukštu išpilstykite ledus į tinkamus indelius, pavyzdžiui, stiklines ar kremus, ir apibarstykite riešutais.
Kategorijos