Publikavimo data: 2025-08-17
Pasninko plokštainis su raugintais kopūstais
Neįtikėtinai purūs, minkšti, traškūs liesi plokštainiai su tokiu sultingu raugintų kopūstų įdaru orkaitėje. Šiam paprastam receptui reikės minimalaus ingredientų rinkinio. Pietums ar vakarienei vietoj duonos per gavėnią galite pasigaminti šių neįtikėtinai skanių gavėnios plokštainiukų su raugintais kopūstais. Juos galite kepti kaip keptuvėje ant įtrinto sviesto arba kepti orkaitėje. Pasninko mielinė tešla ant vandens, dėl pikantiško ir kvapnaus įdaro išeis skani. Vietoj ruginės duonos plokštainį patiekite prie pirmųjų ir antrųjų patiekalų.
Žingsnis 1
Mieles ir reikiamą cukraus kiekį užpilkite šiltu vandeniu, tada įberkite 6 arbatinius šaukštelius persijotų miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Tuo tarpu pradėkite ruošti įdarą, į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite paruoštą kiekį raugintų kopūstų ir kepkite juos 5-7 minutes. Paruoštą įdarą perkelkite į lėkštę ir, prieš dėdami ant pyrago, leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 3
Į paruoštas mieles ir vandenį suberkite druską ir visus likusius persijotus miltus. Gerai išminkykite bandelių tešlą. Tada užminkytą tešlą uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 minučių pakilti.
Žingsnis 4
Paruoštą tešlą padalykite į 4 lygias dalis ir iš kiekvienos iškočiokite nedidelį rutuliuką. Labai plonai iškočioję tešlą ir patepę augaliniu aliejumi, ant iškočiotos tešlos dėkite atvėsusius keptus raugintus kopūstus.
Žingsnis 5
Paruoštą tešlą iškočiokite į laisvą ritinį, tada susukite ritinį į sraigės formą. Suvynioti plokštainiai turėtų pastovėti apie 10-15 minučių. Susuktą plokštainį atsargiai išlyginkite į apvalų plokštainį ir subadykite šakute.
Žingsnis 6
Paruoštas tortilijas patepkite trupučiu augalinio aliejaus ir siųskite kepti į 220 laipsnių temperatūros orkaitę 20-25 minutėms. Leiskite tortilijoms atvėsti, 10 minučių uždengkite jas švariu rankšluosčiu ir patiekite.
Kategorijos