Tiesiog įspūdingas "įnoringiausio" pyragaičio receptas. Jį gamina visi.
Žingsnis 1
Paruoškite šveicariškosios meringos ingredientus: dubenyje atskirkite 200 g kiaušinių baltymų (atsargiai: nė lašo trynio) ir dvigubai daugiau cukraus.
Žingsnis 2
Sumaišykite šias sudedamąsias dalis puode, kuris bus pastatytas ant vandens vonelės.
Žingsnis 3
Silikonine mentele maišykite cukrų, kad jis greičiau ištirptų. Mišinys turi būti pašildytas iki 60-65 laipsnių Celsijaus temperatūros. Tam naudoju elektroninį termometrą.
Žingsnis 4
Geriausia meringą plakti planetiniu maišytuvu. Kai cukraus ir baltymų mišinys sušils, supilkite jį į maišytuvo dubenį.
Žingsnis 5
Iš pradžių vidutiniu, o paskui dideliu greičiu pradėkite plakti meringą, kol ji taps vientisa ir puri. Man prireikė maždaug 8 minučių.
Žingsnis 6
Kol baltymai plakami, paruoškite kepimo skardą. Ant pergamento, naudodama 7 cm skersmens formą, suformuokite apskritimus. Jie labai pravertė vėliau, kai pradėjau formuoti meringą. Taip lengviau išgauti vienodą dydį ir išlaikyti atstumą tarp meringų.
Žingsnis 7
Merė išplakama. Norint ją stabilizuoti, reikia įpilti kukurūzų krakmolo ir citrinos sulčių.
Žingsnis 8
Supilkite ingredientus į dubenį ir 20 sekundžių maišykite viską vidutiniu greičiu.
Žingsnis 9
Perkelkite meringą į konditerinį maišelį ir užriškite antgalį.
Žingsnis 10
Meringą ištepiau uždaru žvaigždiniu antgaliu.
Žingsnis 11
Kadangi Pavlovos visada turi įdarą, gaminsime jį taurės principu. Pirmiausia padarykite dugną, iš kremo suformuodami apskritimą.
Žingsnis 12
Tada padarykite šonus.
Žingsnis 13
Ant kepimo skardos gavau 12 gabaliukų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (nuo viršaus iki apačios). Įdėkite skardą su mergele, iškart sumažinkite temperatūrą iki 100 ir kepkite pusantros valandos.
Žingsnis 14
Praėjus pusantros valandos, išjunkite orkaitę, atidarykite jos dureles ir leiskite blizgučiams atvėsti. Ji turėtų visiškai atsiskirti nuo pergamento.
Žingsnis 15
Kremui planetinio maišytuvo dubenyje sumaišykite šaltą plaktą grietinėlę ir cukraus pudrą. Plakite 2-4 minutes. Stebėkite kremo konsistenciją. Turėtų atsirasti viršūnėlių.
Žingsnis 16
Kai grietinėlė išplakama, sudėkite šaltą varškę (arba kreminį sūrį). Maišykite vidutiniu greičiu 1 minutę. Kremas paruoštas.
Žingsnis 17
Perpilkite kremą į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu.
Žingsnis 18
Įdarui galite naudoti šviežias uogas (aš jų neturėjau), todėl iš anksto atšaldžiau vyšnias, o antrajai pyragaičių daliai naudojau braškes iš uogienės.
Žingsnis 19
Kai pyragaičius pripildysite įdaru, ant viršaus užtepkite kremo.
Žingsnis 20
Kai kuriuos tortus papuošiau vyšniomis, kitus palikau paprastus.