Pavlovos pyragas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Pavlovos pyragas

Tiesiog įspūdingas "įnoringiausio" pyragaičio receptas. Jį gamina visi.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Pavlovos pyragas Žingsnis 1
Paruoškite šveicariškosios meringos ingredientus: dubenyje atskirkite 200 g kiaušinių baltymų (atsargiai: nė lašo trynio) ir dvigubai daugiau cukraus.

Žingsnis 2

Pavlovos pyragas Žingsnis 2
Sumaišykite šias sudedamąsias dalis puode, kuris bus pastatytas ant vandens vonelės.

Žingsnis 3

Pavlovos pyragas Žingsnis 3
Silikonine mentele maišykite cukrų, kad jis greičiau ištirptų. Mišinys turi būti pašildytas iki 60-65 laipsnių Celsijaus temperatūros. Tam naudoju elektroninį termometrą.

Žingsnis 4

Pavlovos pyragas Žingsnis 4
Geriausia meringą plakti planetiniu maišytuvu. Kai cukraus ir baltymų mišinys sušils, supilkite jį į maišytuvo dubenį.

Žingsnis 5

Pavlovos pyragas Žingsnis 5
Iš pradžių vidutiniu, o paskui dideliu greičiu pradėkite plakti meringą, kol ji taps vientisa ir puri. Man prireikė maždaug 8 minučių.

Žingsnis 6

Pavlovos pyragas Žingsnis 6
Kol baltymai plakami, paruoškite kepimo skardą. Ant pergamento, naudodama 7 cm skersmens formą, suformuokite apskritimus. Jie labai pravertė vėliau, kai pradėjau formuoti meringą. Taip lengviau išgauti vienodą dydį ir išlaikyti atstumą tarp meringų.

Žingsnis 7

Pavlovos pyragas Žingsnis 7
Merė išplakama. Norint ją stabilizuoti, reikia įpilti kukurūzų krakmolo ir citrinos sulčių.

Žingsnis 8

Pavlovos pyragas Žingsnis 8
Supilkite ingredientus į dubenį ir 20 sekundžių maišykite viską vidutiniu greičiu.

Žingsnis 9

Pavlovos pyragas Žingsnis 9
Perkelkite meringą į konditerinį maišelį ir užriškite antgalį.

Žingsnis 10

Pavlovos pyragas Žingsnis 10
Meringą ištepiau uždaru žvaigždiniu antgaliu.

Žingsnis 11

Pavlovos pyragas Žingsnis 11
Kadangi Pavlovos visada turi įdarą, gaminsime jį taurės principu. Pirmiausia padarykite dugną, iš kremo suformuodami apskritimą.

Žingsnis 12

Pavlovos pyragas Žingsnis 12
Tada padarykite šonus.

Žingsnis 13

Pavlovos pyragas Žingsnis 13
Ant kepimo skardos gavau 12 gabaliukų. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių (nuo viršaus iki apačios). Įdėkite skardą su mergele, iškart sumažinkite temperatūrą iki 100 ir kepkite pusantros valandos.

Žingsnis 14

Pavlovos pyragas Žingsnis 14
Praėjus pusantros valandos, išjunkite orkaitę, atidarykite jos dureles ir leiskite blizgučiams atvėsti. Ji turėtų visiškai atsiskirti nuo pergamento.

Žingsnis 15

Pavlovos pyragas Žingsnis 15
Kremui planetinio maišytuvo dubenyje sumaišykite šaltą plaktą grietinėlę ir cukraus pudrą. Plakite 2-4 minutes. Stebėkite kremo konsistenciją. Turėtų atsirasti viršūnėlių.

Žingsnis 16

Pavlovos pyragas Žingsnis 16
Kai grietinėlė išplakama, sudėkite šaltą varškę (arba kreminį sūrį). Maišykite vidutiniu greičiu 1 minutę. Kremas paruoštas.

Žingsnis 17

Pavlovos pyragas Žingsnis 17
Perpilkite kremą į konditerinį maišelį su pasirinktu antgaliu.

Žingsnis 18

Pavlovos pyragas Žingsnis 18
Įdarui galite naudoti šviežias uogas (aš jų neturėjau), todėl iš anksto atšaldžiau vyšnias, o antrajai pyragaičių daliai naudojau braškes iš uogienės.

Žingsnis 19

Pavlovos pyragas Žingsnis 19
Kai pyragaičius pripildysite įdaru, ant viršaus užtepkite kremo.

Žingsnis 20

Pavlovos pyragas Žingsnis 20
Kai kuriuos tortus papuošiau vyšniomis, kitus palikau paprastus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, šalti desertai, paprasta, yra bendrų alergenų, riešutų sezonas, pyragaičiai, receptas su vaizdo įrašu, receptų kompiliacija

Kategorijos