Publikavimo data: 2024-09-17
Persikų pyragaičiai
Pyragai "Persikai" daugeliui pažįstami iš sovietinių laikų. Iš tikrųjų tai yra paprasti sausainiai, įdaryti virintu sutirštintu pienu. Tačiau dėl paties patiekimo šis kepinys yra labai originalus ir patrauklus. Dėl dažų ir cukraus pabarstukų pyragėliai iš tiesų tampa panašūs į persikus. Šiuolaikiniame variante į kremą dedama ne tik kondensuoto pieno, bet ir minkšto kreminio sūrio. Galima vartoti maskarponės, almatės, filadelfijos. Kitaip receptas yra tradicinis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą išsukite su cukrumi (geriau ne rankomis, o mikseriu). Įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų. Vėl suplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, dalimis supilkite į mišinį, toliau minkydami tešlą mentele.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragus. Iš tešlos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos 4-5 cm atstumu vienas nuo kito. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Vėliau išimkite ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite pyrago pagrindą. Peiliu iškeptų pyragaičių viduryje padarykite nedideles įdubas. Išpjautus gabalėlius susmulkinkite į trupinius. Jų prireiks kremui.
Žingsnis 4
Paruoškite kremą. Sumaišykite kondensuotą pieną, kreminį sūrį, romą ir trupinius.
Žingsnis 5
Iš pusių suformuokite apvalius pyragėlius. Kiekvienos pusės vidurį gausiai užpildykite kremu ir pritvirtinkite prie kitos pusės. Jas lengvai prispauskite.
Žingsnis 6
Baigti ruošti persikų pyragėlius. Paimkite tris dubenėlius. Į vieną dubenį supilkite cukrų papuošimui. Į antrą dubenį supilkite stiklinę pieno ir geltonų dažiklių, į trečią - stiklinę pieno ir raudonų dažiklių. Vieną pyrago pusę pamerkite į geltonus dažus, tada į cukrų. Kitą torto pusę panardinkite į raudonus dažus ir taip pat į cukrų. Tą patį padarykite ir su kitais pyragais. Palikite persikus ant folijos ant kepimo skardos valandai, kad išdžiūtų.
Kategorijos