Publikavimo data: 2024-05-12
Persikų uogienė
Žingsnis 1
Išvirkite persikus. Supjaustytus persikus sudėkite į puodą storu dugnu ir pastatykite ant viryklės ant silpnos ugnies. Pasirūpinkite, kad persikai nesudegtų, periodiškai pakratydami keptuvę arba švelniai apversdami persikus nuo dugno mentele. Kai tik persikai pradės leisti sultis, išspauskite ant jų pusę citrinos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 15-20 minučių troškinkite persikus ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Suberkite cukrų. Supilkite cukrų į puodą su persikais, viską išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Tada padidinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite uogienę 20-25 minutes, retkarčiais pamaišydami ir prireikus nugriebdami putas.
Žingsnis 3
Suverskite uogienę į stiklainius. Paruoštą karštą persikų uogienę supilkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangteliais.
Kategorijos