Persikų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-12

Persikų uogienė

Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
162 kcal.
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Persikų uogienė Žingsnis 1
Išvirkite persikus. Supjaustytus persikus sudėkite į puodą storu dugnu ir pastatykite ant viryklės ant silpnos ugnies. Pasirūpinkite, kad persikai nesudegtų, periodiškai pakratydami keptuvę arba švelniai apversdami persikus nuo dugno mentele. Kai tik persikai pradės leisti sultis, išspauskite ant jų pusę citrinos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir 15-20 minučių troškinkite persikus ant silpnos ugnies.

Žingsnis 2

Persikų uogienė Žingsnis 2
Suberkite cukrų. Supilkite cukrų į puodą su persikais, viską išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Tada padidinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite uogienę 20-25 minutes, retkarčiais pamaišydami ir prireikus nugriebdami putas.

Žingsnis 3

Persikų uogienė Žingsnis 3
Suverskite uogienę į stiklainius. Paruoštą karštą persikų uogienę supilkite į sterilius stiklainius ir užsukite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos