Publikavimo data: 2024-06-12
Persikų uogienė
Persikų uogienė - skanus ir sveikas desertas, kepinių įdaras, košės ir ledų užpildas. Švieži persikai - puikus būdas padidinti hemoglobino kiekį kraujyje ir sustiprinti imunitetą. Be to, juose mažai kalorijų ir daug drėgmės, tačiau jie yra maistingi ir leidžia ilgai jaustis sotiems. Džiūveliuose išsaugomos beveik visos naudingosios savybės. Vaisiai skanėstui turėtų būti vartojami prinokę, bet tankūs, nepažeisti.
Žingsnis 1
Paruoškite sirupą. Sudėkite persikų skilteles į puodą arba dubenį, suberkite cukrų. Palikite bent 3-4 valandoms.
Žingsnis 2
Pereikite prie pirmojo gaminimo etapo. Dėkite persikus ant vidutinės ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 5 minutes. Nugriebkite susidariusias putas. Tada leiskite persikų uogienei visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 3
Užvirkite sirupą. Išimkite persikų skilteles iš puodo. Uždekite sirupą ant vidutinės ugnies, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite 10 minučių.
Žingsnis 4
Užbaigti uogienės kūrimą. Išspauskite pusės citrinos sultis, gerai išmaišykite ir virkite 10-15 minučių. Sudėkite vaisius ir virkite dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 5
Uždarykite uogienę. Sudėkite persikų uogienę į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Kategorijos