Publikavimo data: 2025-08-17
Persimonų čatnis
Čatnis yra klasikinis indiškas padažas, patiekiamas su mėsos ar žuvies patiekalais. Dažniausiai jis gaminamas iš vaisių, pavyzdžiui, mangų, slyvų ar obuolių. Tačiau galima rasti ir daržovių variantų, gaminamų iš moliūgų ar pomidorų. Pagal šį receptą galėsite pasigaminti persimonų čatnį. Paruoštas padažas būna labai skanus ir švelnus, malonios tekstūros, su saldžiarūgščiu poskoniu. Padažui patiekti naudojama vištienos krūtinėlė, tačiau ją galima pakeisti žuvimi arba bulvėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nuluptą persimoną perpjaukite į dvi dalis ir išimkite sėklas. Po to vaisius supjaustykite mažais kubeliais. Tą patį pakartokite su svogūnu. Susmulkinkite aitriąją papriką ir sutarkuokite imbiero šaknį smulkia tarka.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Susmulkintus ingredientus sudėkite į nedidelį dubenėlį. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.
Kategorijos