Persimonų čatnis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Persimonų čatnis

Čatnis yra klasikinis indiškas padažas, patiekiamas su mėsos ar žuvies patiekalais. Dažniausiai jis gaminamas iš vaisių, pavyzdžiui, mangų, slyvų ar obuolių. Tačiau galima rasti ir daržovių variantų, gaminamų iš moliūgų ar pomidorų. Pagal šį receptą galėsite pasigaminti persimonų čatnį. Paruoštas padažas būna labai skanus ir švelnus, malonios tekstūros, su saldžiarūgščiu poskoniu. Padažui patiekti naudojama vištienos krūtinėlė, tačiau ją galima pakeisti žuvimi arba bulvėmis.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
128 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)

Žingsnis 1

Persimonų čatnis Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nuluptą persimoną perpjaukite į dvi dalis ir išimkite sėklas. Po to vaisius supjaustykite mažais kubeliais. Tą patį pakartokite su svogūnu. Susmulkinkite aitriąją papriką ir sutarkuokite imbiero šaknį smulkia tarka.

Žingsnis 2

Persimonų čatnis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Susmulkintus ingredientus sudėkite į nedidelį dubenėlį. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos