Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su brie sūriu
Brie sūris su kilniu baltuoju pelėsiu, iškeptas fillo tešloje su Dižono garstyčiomis ir migdolų žiedlapiais, puikiai tinka su baltuoju vynu, taip pat tinka su vaisiais ir krekeriais. Iškepusį patiekalą reikia trumpai atvėsinti, kad po tešlos plutele išsilydęs sūris šiek tiek sutirštėtų. Priešingu atveju, pjaustant užkandį sūris išsisklaidys lėkštėje. Į brie sūrio filo galima įdėti šoninės, smulkintų riešutų, saulėje džiovintų pomidorų arba vyšninių pomidorų. Pagal šį receptą galima pagaminti bet kokį panašų sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Migdolų žiedlapius 1 valgomąjį šaukštą sviesto 1 minutę pakepinkite ant vidutinės ugnies. Pirmą tešlos lakštą patepkite sviestu, skersai dėkite kitą lakštą, jį taip pat patepkite ištirpintu sviestu. Šią procedūrą pakartokite su likusiais filo lakštais.
Žingsnis 2
Surinkite pagrindą. Pusę migdolų žiedlapių paskleiskite tešlos viduryje. Brie sūrį iš visų pusių aptepkite Dižono garstyčiomis, pabarstykite Provanso žolelėmis, sudėkite į vidurį ir apibarstykite likusiais migdolais.
Žingsnis 3
Paruoškite filo su brie sūriu. Suvyniokite tešlos lakštus į kubo formą, užspauskite kraštus, sudėkite ritinį į kepimo indą, patepkite likusiu sviestu. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos