Philo su džiovintomis vyšniomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Philo su džiovintomis vyšniomis

Iškepęs filo tešlos pyragas su džiovintomis vyšniomis išsiskiria ryškiu uogų skoniu, o paruoštas pyragas atrodo labai apetitiškai. Vyšnios džiovinamos lauke, saulės šviesoje, nepašalinus kauliukų, ir džiovinamos, kol išgaruoja drėgmė. Džiovinti vaisiai išsaugo visas naudingąsias šviežių vaisių savybes. Žiūrint į džiovintas vyšnias uogos atrodo sudžiūvusios, sausos, uogų minkštimas yra natūralios tamsiai kaštoninės spalvos. Vaisiai yra saldaus skonio su lengva rūgštele.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
303 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.56/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Philo su džiovintomis vyšniomis Žingsnis 1
Sudėkite tešlos sluoksnius su įdaru. Ant maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu padengto stalo padėkite du tešlos lakštus ir patepkite juos plonu aliejaus sluoksniu. Taip pat išdėliokite dar 8 lakštus. Paskutinį ir priešpaskutinį sviestu pateptą sluoksnį pabarstykite cukrumi. Viduryje, 3-5 cm nuo krašto, paskleiskite vyšnias. Pabarstykite 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir krakmolu.

Žingsnis 2

Philo su džiovintomis vyšniomis Žingsnis 2
Suformuokite pyragą ir pašaukite jį į orkaitę. Užlenkite tešlos kraštus link centro, sulenkite pyragą į voką, tada gausiai aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi. Perkelkite štrudelį į pergamentu išklotą kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 15 min. 180 °C temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos