Publikavimo data: 2024-06-23
Philo su džiovintomis vyšniomis
Iškepęs filo tešlos pyragas su džiovintomis vyšniomis išsiskiria ryškiu uogų skoniu, o paruoštas pyragas atrodo labai apetitiškai. Vyšnios džiovinamos lauke, saulės šviesoje, nepašalinus kauliukų, ir džiovinamos, kol išgaruoja drėgmė. Džiovinti vaisiai išsaugo visas naudingąsias šviežių vaisių savybes. Žiūrint į džiovintas vyšnias uogos atrodo sudžiūvusios, sausos, uogų minkštimas yra natūralios tamsiai kaštoninės spalvos. Vaisiai yra saldaus skonio su lengva rūgštele.
Žingsnis 1
Sudėkite tešlos sluoksnius su įdaru. Ant maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu padengto stalo padėkite du tešlos lakštus ir patepkite juos plonu aliejaus sluoksniu. Taip pat išdėliokite dar 8 lakštus. Paskutinį ir priešpaskutinį sviestu pateptą sluoksnį pabarstykite cukrumi. Viduryje, 3-5 cm nuo krašto, paskleiskite vyšnias. Pabarstykite 1 valgomuoju šaukštu cukraus ir krakmolu.
Žingsnis 2
Suformuokite pyragą ir pašaukite jį į orkaitę. Užlenkite tešlos kraštus link centro, sulenkite pyragą į voką, tada gausiai aptepkite sviestu ir apibarstykite cukrumi. Perkelkite štrudelį į pergamentu išklotą kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą orkaitę 15 min. 180 °C temperatūroje.
Kategorijos